Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odíde tréner Weiss zo Slovana? Mal rokovať o lukratívnej ponuke. Kmotrík zareagoval

Po slovenskej a gruzínskej môže tréner Vladimír Weiss už čoskoro viesť ďalšiu futbalovú reprezentáciu. Podľa portálu futbalinfo.az je 59-ročný kouč Slovana hlavným kandidátom na post trénera Azerbajdžanu.

08.05.2024 11:31 , aktualizované: 18:58
Vladimír Weiss st. Foto: ,
Vladimír Weiss môže viesť už tretiu reprezentáciu počas svojej úspešnej trénerskej kariéry.
debata (7)

Ako informoval spomínaný web, najúspešnejší slovenský tréner v ére samostatnosti súhlasil s návrhom zmluvy od Azerbajdžanskej futbalovej federácie (AFFA).

Weiss by mal tento týždeň pricestovať do Baku, aby osobne prediskutoval detaily novej zmluvy. Pri rokovaniach sa má oboznámiť s podmienkami a zároveň sa dohodnúť na finančných otázkach. Weiss prijal pozvanie od prezidenta AFFA Rovshana Najafa.

Slovan oslavuje majstrovský titul
Video

Za hlavný problém príchodu trénera, ktorý vedie bratislavský Slovan od roku 2021, označil web jeho vysoké platové požiadavky. Ďalším dôvodom váhania AFFA je platná zmluva Weissa s majstrovským Slovanom.

Paríž St. Germain Čítajte viac Dve miliardy fuč a ušatá trofej v nedohľadne. Paríž St. Germain s nelichotivým rekordom Ligy majstrov

„Naši futbaloví funkcionári sa nechystajú za Weissa zaplatiť obrovské odstupné,“ napísal futbalinfo.az. Všetky otázky ohľadom zmluvy, prípadne možnosti, že bude viesť Azerbajdžan a Slovan zároveň, by sa mali vyriešiť počas jeho návštevy v Baku.

Pozícia hlavného trénera azerbajdžanskej futbalovej reprezentácie je voľná od novembra minulého roka, keď na nej po neúspešnej kvalifikácii o postup na EURO 2024 skončil Giovanni De Biasi.

Francesco Calzona Čítajte viac Sklamanie a prekliaty rok. Tréner Slovákov stále verí, že dostane Neapol do pohárovej Európy

Weiss bol trénerom slovenskej reprezentácie od leta 2008 do januára 2012 a s národným tímom vybojoval postup na majstrovstvá sveta 2010. V Juhoa­frickej republike skončilo mužstvo pod jeho vedením v osemfinále, v ktorom podľahlo neskoršiemu finalistovi z Holandska 1:2.

Blízko k postupu na záverečný turnaj bol Weiss aj s Gruzínskom, chýbalo jedno víťazstvo. Vo finále baráže nestačili Gruzínci na Severné Macedónsko 0:1.

Joachim Löw Čítajte viac Žiadna eufória, ale panika. Tréner majstrov sveta odhalil temnú stránku úspechu: Zamkol som sa na záchode

Na medializované informácie zareagoval v stredu večer aj generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší. V stanovisku klubu sa píše, že v médiách odznela informácia, že by sa tréner Weiss už mal nachádzať na rokovaniach mimo Slovenska. „Nie je pravda, že tréner Weiss by mal byť na rokovaniach v Baku, ako uvádzajú médiá, je doma na Slovensku,“ povedal Kmotrík.

Klub priznal, že má vedomosť o záujme o služby jeho trénera zo zahraničia. „Viem o medializovanom záujme, Vladimír Weiss st. ma informoval o ponuke, ktorú obdržal. Spoločne sme sa o tejto téme rozprávali a jedným dychom môžem zdôrazniť, že z nášho rozhovoru vyplynulo, že tréner chce zostať a pokračovať v Slovane,“ uviedol generálny riaditeľ.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st. #Baku #azerbajdžanskí futbalisti