Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Palestíne došla trpezlivosť. Poslala list na FIFA, žiadala o zváženie sankcií proti Izraelu

Palestínsky futbalový zväz poslal list Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), v ktorom žiadal, aby bola otázka možných sankcií proti Izraelu zaradená do programu najbližšieho kongresu FIFA.

19.03.2024 19:01
847980398 Foto:
"Na genocídu nemáte právo," píše sa na transparente. Palestínsko-izraelský konflikt trvá už vyše päť mesiacov.
debata (7)

74. kongres FIFA sa uskutoční od 13. do 17. mája. Text listu zverejnil taliansky novinár Nima Rodsari na svojom účte na sociálnej sieti X. Palestínska strana žiada FIFA, aby do programu kongresu pridala tri návrhy:

Prvým je prijať primerané sankcie proti izraelským tímom, národným a klubovým, s okamžitou platnosťou v súvislosti s porušením zákona spáchaným v dôsledku izraelských akcií v Palestíne, najmä v Gaze.

Juan Jesus Francesco Acerbi Čítajte viac Urazil Lobotkovho spoluhráča: Choď preč černoch, si len neger. Talianovi hrozí vysoký trest

Druhým je okamžite odstrániť porušenia stanov FIFA zo strany Izraelského futbalového zväzu (IFA), prejavujúce sa zaradením do svojej ligy tímov nachádzajúcich sa na území iného zväzu – Palestíny. A posledným je zaoberať sa opakovanou nečinnosťou IFA proti diskriminácii a rasizmu.

Vo vyhlásení sa navyše uvádza, že v dôsledku akcií izraelských jednotiek bola zničená alebo vážne poškodená celá futbalová infraštruktúra v pásme Gazy. „Vrátane historického štadióna Al-Yarmouk, ktorý sa zmenil na koncentračný tábor.“

Kristoffer Olsson Čítajte viac Krutý osud švédskeho reprezentanta. Nemôže chodiť, ani sa hýbať: Na prognózy je priskoro

V nedávnej minulosti 12 krajín Blízkeho východu vyzvalo FIFA, aby vylúčila všetky izraelské tímy zo súťaží kvôli operácii v pásme Gazy. Iniciatívnu skupinu viedol nevlastný brat jordánskeho kráľa, princ Ali bin Al-Hussein , ktorý pôsobí ako prezident Západoázijskej futbalovej federácie.

Do skupiny patria aj futbalové federácie Palestíny, Saudskej Arábie, Kataru, SAE, Bahrajnu, Iraku, Kuvajtu, Libanonu, Ománu, Sýrie, Jemenu. Neskôr sa k tejto výzve pripojila Iránska futbalová federácia.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Medzinárodná futbalová federácia FIFA #Izrael a Palestína