Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urazil Lobotkovho spoluhráča: Choď preč černoch, si len neger. Talianovi hrozí vysoký trest

Futbalista Interu Miláno Francesco Acerbi vo víkendovom zápase proti SSC Neapol údajne rasisticky urážal svojho súpera a spoluhráča Stanislava Lobotku Juana Jesusa.

19.03.2024 16:30
Juan Jesus Francesco Acerbi Foto:
Inkriminovaný moment údajných rasistických slov obrancu Francesca Acerbiho (vpravo). Juan Jesus sa sťažuje rozhodcovi Federicovi La Pennovi.
debata (1)

Už v pondelok kvôli tomu vyradil tréner Luciano Spaletti Acerbiho z kádra talianskej reprezentácie. Teraz bude kvôli svojim hanlivým výrokom vyšetrovaný Talianskym futbalovým zväzom (FICG) a hrozí mu trest na desať zápasov.

„Po preskúmaní zápisu rozhodcu je nevyhnutné, aby prokurátor federácie prešetril, čo sa stalo medzi Juanom Jesusom z Neapola a Francescom Acerbim z Interu Miláno v súvislosti s prejavmi rasovej diskriminácie zo strany posledného menovaného,“ uviedol podľa corriere.it taliansky zväz vo vyhlásení.

Kristoffer Olsson Čítajte viac Krutý osud švédskeho reprezentanta. Nemôže chodiť, ani sa hýbať: Na prognózy je priskoro

K problematickému momentu prišlo v nedeľňajšom zápase talianskej Serie A medzi Interom a Neapolom, ktoré sa skončilo nerozhodne 1:1. Po urážkach Acerbiho sa Jesus sťažoval rozhodcovi a povedal mu: „Nazval ma negrom, nepáči sa mi to.“ Obranca Interu však prišiel situáciu vysvetliť a so súperom sa nakoniec objal.

Po stretnutí brazílsky futbalista médiám povedal: „Acerbi zašiel svojimi slovami príliš ďaleko, ale potom sa ospravedlnil. Je po všetkom. Čo sa stane na ihrisku, zostane na ihrisku.“ 29. a 30. kolo najvyššej súťaže je pritom venovaná práve boju proti rasizmu.

„Rasistické fráze som nikdy nevypustil z úst. Som veľmi kľudný, hrám už 20 rokov, viem, čo hovorím. Výhovorky? Podľa môjho názoru to Jesus zle pochopil,“ reagoval na obvinenia Acerbi.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kauza Čavrič: Prečo ho Calzona nominoval, keď nechcel prísť? Šéf zväzu to vysvetlil

Tieto slová sa zase nepáčili Jesusovi a vyjadril sa k nim na svojom Instagrame. „Pre mňa bol problém vyriešený na ihrisku a najradšej by som sa k tomu nevracal. Ale čítal som výroky Acerbiho, ktoré boli úplne v rozpore s realitou,“ napísal Brazilčan. Podľa neho to, čo mu povedal súper na trávniku, bolo niečo iné.

„Je pre to dôkaz na videu, kde mu môžete odčítavať z pier, že ma prosí o odpustenie. Stojím si za tým, takto sa bojuje proti rasizmu.“ Následne špecifikoval, čo mu Acerbi vykričal do tváre.

„Acerbi mi povedal: Choď preč černoch, si len neger. Po mojom proteste u rozhodcu uznal, že to bola chyba. Ospravedlnil sa sa dostal, že neger je pre neho len ďalšia urážka. Potom zmenil svoju verziu a uviedol, že to rasistická urážka nebola. Nemám čo dodať.“

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Inter Miláno #Stanislav Lobotka #Francesco Acerbi #Juan Jesus