Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozsudok: Vinný! Exhviezdu FC Barcelona odsúdili za sexuálne napadnutie mladej ženy

Bývalý brazílsky futbalista Dani Alves je vinný zo sexuálneho napadnutia mladej ženy v barcelonskom klube.

22.02.2024 11:16 , aktualizované: 12:51
849381175 Foto:
Dani Alves počas súdneho procesu.
debata

Vo štvrtok o tom rozhodol trojčlenný senát španielskeho súdu, ktorý mu vymeral trest odňatia slobody na štyri roky a šesť mesiacov. Obeti musí navyše zaplatiť odškodné 150.000 eur. Alves vinu popiera a jeho právnička Ines Guardiolová uviedla, že sa voči rozsudku odvolajú.

Alves podľa súdu sexuálne napadol svoju obeť 31. decembra 2022 v skorých ranných hodinách v kúpeľni luxusného barcelonského nočného klubu. Súd so 40-ročným bývalým futbalistom sa začal v pondelok, prokurátor pre neho požadoval trest odňatia slobody na deväť rokov a právnik obete ešte o tri roky prísnejší trest.

Kylian Mbappé Čítajte viac Miliónový biznis Mbappého: Iniciály, gólová oslava aj presné vety. Francúz si registroval ochranné známky

Na stredajšom pojednávaní Alves vyhlásil, že je nevinný a trval na tom, že žena s ním mala sexuálny kontakt dobrovoľne. „Obeť s tým nesúhlasila a existujú dôkazy, na základe ktorých možno znásilnenie považovať za preukázané,“ napísal barcelonský súd v odôvodnení rozsudku.

Vo väzení je Alves už do svojho zadržania 20. januára 2023. Viaceré jeho žiadosti o kauciu zamietli z dôvodu obáv, že by mohol utiecť do svojej rodnej krajiny. Brazília nevydáva svojich občanov, keď sú odsúdení v iných krajinách, pripomenula agentúra AP.

Filip Šebo Čítajte viac Kritický Šebo: Chýba atmosféra aj talenty. Okrem Weissovcov ma v našom futbale nič iné nezaujíma

Brazílčan pôsobil v Barcelone v rokoch 2008–2016 i v sezóne 2021/2022. Počas svojej kariéry si obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín, Paríža Saint-Germain či brazílskych tímov Esporte Clube Bahia a FC Sao Paulo. S FC Barcelona triumfoval trikrát v Lige majstrov, so Sevillou má na konte dve víťazstvá v niekdajšom Pohári UEFA.

V španielskej lige získal šesť titulov s Barcelonou, dva pridal s PSG v Ligue 1 a s Juventusom triumfoval raz v Serie A. V brazílskej reprezentácii odohral 126 stretnutí a dvakrát s ňou získal titul na Copa America.

Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #fc barcelona #Dani Alves