Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vylúčte Izrael z FIFA! 12 krajín Blízkeho východu žiada o trest kvôli situácii v Gaze

Svetový futbal môže prísť po vylúčení Ruska o ďalšiu reprezentáciu. Iránska futbalová federácia poslala Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) list, v ktorom požadovala pozastavenie účasti izraelského národného tímu v medzinárodných súťažiach.

10.02.2024 16:01
Izrael Foto:
Izraelská futbalová reprezentácia má o mesiac hrať baráž o postup na EURO 2024 v Nemecku.
debata (14)

Podľa Sky Sports list podpísali predstavitelia zastupujúci futbalové zväzy 12 krajín západnej Ázie vrátane Palestíny, Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov.

Zároveň od FIFA požadovali okamžité kroky pri riešení izraelských zločinov a poskytnutie pomoci nevinným civilistom vo vojnou postihnutom regióne.

Antonio Rudiger Čítajte viac Katastrofa pre Real Madrid. Pred kľúčovými súbojmi sezóny prišiel aj o posledného obrancu

Generálny riaditeľ Izraelského futbalového zväzu Niv Goldstein pre Sky News povedal, že FIFA by sa mala zdržať miešania politiky so športom. „Dôverujem FIFA, že nebude zapájať politiku do futbalu,“ citoval britský portál Goldsteina.

FIFA sa vo februári 2022 rozhodla zakázať všetkým ruským tímom, či už reprezentačným alebo klubovým, až do odvolania súťažiť na podujatiach organizovaných federáciou. Ako dôvod rozhodnutie uviedla situáciu na Ukrajine.

Začiatkom októbra 2023 však zrušila všeobecný zákaz účasti ruských futbalových tímov na medzinárodných súťažiach.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss ml.: Ak bude Strelec takto hrávať, musí nastupovať v reprezentácii. Reagoval aj na údajnú potýčku Rodriguesa

Vojnový konflikt v Gaze rozpútal útok palestínskeho hnutia Hamas na izraelské obyvateľstvo. Odvtedy Izrael útočí na mnohé ciele v pásme Gazy, ale aj v Libanone aj Sýrii.

Prípadné vylúčenie by mohlo spôsobiť problémy aj v súvislosti so zápasmi baráže o postup na majstrovstvá Európy v Nemecku. Už za mesiac má Izrael nastúpiť na barážový zápas proti Islandu.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael