Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok pre Čechov. K reprezentácii lanárili hviezdneho Nedvěda. Národnému tímu dal nečakane košom

Vývoj hľadania nového reprezentačného trénera a realizačného tímu sa v Česku dočkal nečakaného zvratu. Manažérom národného tímu sa mal stať legendárny Pavel Nedvěd, mal ho už len odobriť výkonný výbor. Ale všetko je inak.

03.01.2024 18:13
Pavel Nedvěd Foto:
Pavel Nedvěd mal odmietnuť pôsobenie pri českej reprezentácii.
debata

„Je to vcelku šok,“ napísal k nečakanému vývoju iSport.cz. Nedvěd totiž pozíciu manažéra reprezentácia odmietol. Očakávané vymenovania Ivana Hašeka za trénera reprezentácie by nečakané odstúpenie legendy nemalo zvrátiť.

Všetko malo byť už niekoľko týždňov dohodnuté. Príchod Nedvěda do pozície manažéra mal osobne vybavovať člen výkonného výboru Adolf Šádek. Podľa českých médií sa dokonca hovorilo o tom, že svoju účasť v realizačnom tíme podmieňuje voľbou Hašeka za reprezentačného trénera.

Gianluigi Buffon Čítajte viac Pravidlo platí od roku 1875. Buffon otvoril Pandorinu skrinku a chce revolučný krok pre futbal

V predvečer voľby nového šéfa lavičky prišlo k nečakanému zvratu. S informáciu prišiel portál infotbal.cz aj denník Sport. Oficiálne dôvody Nedvědovho rozhodnutia neexistujú, nakoľko sa nikdy oficiálne nehovorilo o tom, že túto ponuku dostal.

V zákulisí českého futbalu sa však hovorí o tom, že Nedvědovi ponuka nakoniec nedávala zmysel z pohľadu kompetencií aj finančného ohodnotenia. Pôvodná ponuka, o ktorej české médiá informovali pred tromi týždňami, bola smiešne nízka.

Rafiu Durosinmi Čítajte viac Mali zarobiť deväť miliónov eur, odišli s dlhým nosom. Lukratívny biznis Plzne stroskotal

„Pavel to nejde robiť pre peniaze, ale nemôže byť smiešny. Pravdepodobne nie ja jasno v kompetenciách medzi jeho pozíciou a pozíciou technického riaditeľa Ericha Brabca,“ povedal vtedy šéf českého futbalu Petr Fousek.

Napriek nečakaným udalostiam by sa vo štvrtok mal stretnúť výkonný výbor a zvoliť Ivana Haška za reprezentačného trénera. Ak teda nepríde k ďalšiemu zvratu.

Hviezdy, ktoré skončili s futbalom v roku 2023 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zopár zaujímavosti o hráčoch,...
debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia