Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alves má problém, jeho hviezdna minulosť je mu teraz nanič. Španieli ho chcú strčiť na dlhé roky do basy

Španielska prokuratúra žiada pre brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa trest na 9 rokov za mrežami za údajné sexuálne napadnutie ženy zo záveru roka 2022.

24.11.2023 12:50
Dani Alves Foto:
Dani Alves v drese Barcelony.
debata

Štyridsaťročný Alves je už od januára vo vyšetrovacej väzbe. Niekdajší hráč FC Sevilla, FC Barcelona, Juventusu Turín či Paríža Saint-Germain vinu od začiatku popiera.

Skúsený futbalista tvrdí, že so ženou mal sex, s ktorým súhlasili obe strany. Iba nedávno súd rozhodol, že má dostatok dôkazov na to, aby začal súdny proces s brazílskym futbalistom.

Prokuratúra okrem deviatich rokov vo väzení žiada náhradu škody pre údajnú obeť vo výške 150-tisíc eur, po prepustení na slobodu zákaz akéhokoľvek kontaktu so ženou na desať rokov a dohľad nad jeho aktivitami počas desiatich rokov po prepustení.

Ak by Alvesa odsúdili, v Španielsku by nemohol vykonávať akúkoľvek prácu počas desiatich rokov.

750796024 Čítajte viac Bývalá opora Barcelony je už skoro rok v cele. Podľa nového zákona sa z väzenia nemusí dostať roky

V Španielsku je definícia sexuálneho útoku či obťažovania veľmi široká, môže ísť o čokoľvek od nedovoleného dotýkania sa až po znásilnenie. Ak by sa jednalo o ťažšie previnenie, futbalistovi by hrozilo až 15 rokov za mrežami.

Alves počas hráčskej kariéry získal dovedna 42 trofejí vrátane troch za triumf v Lige majstrov s FC Barcelona a dvoch titulov juhoamerického šampióna s výberom Brazílie. Vlani si v Katare zahral na tretích majstrovstvách sve­ta.

Všetky žiadosti Daniho Alvesa o prepustenie na kauciu súd zamietol, údajne by totiž hrozilo riziko jeho úteku. Hráč ponúkol, že odovzdá svoj pas a bude nosiť sledovacie zariadenie, ale ani tieto okolnosti mu nepomohli.

Proti prepustenie na kauciu vystúpila prokuratúra aj počas aktuálneho týždňa po najnovšej žiadosti právnikom futbalistu.

Slovenské futbalové skvosty Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Futbalové štadióny. V posledných rokoch ich...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dani Alves