Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalá opora Barcelony je už skoro rok v cele. Podľa nového zákona sa z väzenia nemusí dostať roky

Španielski prokurátori žiadajú pre brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa deväťročný trest v prípade údajného sexuálneho napadnutia ženy. Vo štvrtok o tom informoval španielsky súd.

23.11.2023 21:53
750796024 Foto:
Dani Alves sa už asi na trávnik nevráti.
debata (3)

Vyšetrovací sudca v auguste obvinil Alvesa a tento mesiac uviedol, že existuje dostatok dôkazov na začatie procesu. Dátum pojednávania zatiaľ nestanovil.

Bývalý dlhoročný obranca FC Barcelona (2008–2016) akékoľvek obvinenia od začiatku popiera a tvrdí, že s poškodenou mal dobrovoľný sex.

Dani Alves Čítajte viac Príde o pas a dostane sledovací náramok. Alves zo Španielska neunikne

Prokurátori tiež požadujú, aby Alves zaplatil údajnej obeti odškodné vo výške 150.000 eur a aby mal zákaz kontaktu s ňou po dobu ďalších 10 rokov pod dohľadom.

Ku skutku malo dôjsť 30. decembra minulého roka v nočnom klube v Barcelone. Štyridsaťročný Brazílčan je vo vyšetrovacej väzbe od januára, keď ho úrady zatkli po počiatočnom vyšetrovaní.

Všetky Alvesove žiadosti o prepustenie na kauciu súd zamietol, pretože sa obával jeho úteku, a to aj napriek tomu, že Alves bol ochotný odovzdať svoje pasy a nosiť monitorovacie zariadenie, kým sa v jeho prípade nerozhodne.

Ak súd uzná Alvesa za vinného, tak podľa nového španielskeho zákona o sexuálnom napadnutí mu hrozí až 15 rokov za mrežami.

Udalosti pred zápasom Brazílie s Argentínou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si snímky z dramatických udalostí pred...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #barcelona #znásilnenie #Dani Alves