Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi body nezískali, postupové oslavy musia odložiť. Na ME sa dostali Albánsko aj Dánsko

Futbalisti Česka si v predposlednom zápase kvalifikačnej E-skupiny o postup na ME 2024 postup nevybojovali. Naši západní susedia remizovali vo Varšave s Poľskom 1:1.

17.11.2023 20:32 , aktualizované: 23:18
futbal Česko reprezentácia Foto:
Radosť albánskych futbalistov po postupe na majstrovstvá Európy.
debata

Česi sú priebežne na postupovej 2. priečke za Albánskom a o bod pred Poľskom. Poliaci už stratili šancu na účasť na ME, keďže duel s Čechmi bol pre nich posledný.

O druhom postupujúcom z E-skupiny sa rozhodne v pondelňajšom zápase Česko – Moldavsko. Čechom bude k postupu stačiť aj remíza, v prípade prehry si priamy postup z 2. miesta vybojuje Moldavsko.

Naopak futbalisti Dánska si už postup ME 2024 zabezpečili. Rozhodli o tom víťazstvom nad Slovinskom 2:1 v zápase H-skupiny. Zároveň si zabezpečili istotu prvého miesta v skupine, o druhé sa vo vzájomnom zápase popasujú Slovinci a Kazachstan. Pre Dánov to bude jubilejná 10. účasť na ME.

Everton tréner Sean Dyche Čítajte viac Tvrdá rana pre Everton: Porušil pravidlá, príde o 10 bodov. Najvyšší odpočet v histórii, píšu Briti

Domáci viedli od 26. minúty gólom Joakima Maehleho, no Slovinci odpovedali už o štyri minúty po priamom kope Erika Janžu. Postupový gól domácich strelil v 54. minúte Thomas Delaney, keď sa zorientoval v šestnástke.

V piatok si postup na ME definitívne zabezpečili aj reprezentanti Albánska, keď remizovali v Kišiňove s domácim Moldavskom 1:1. Bude to pre nich druhá účasť na európskom šampionáte. Albánci viedli od 25. minúty po tom, čo Sokol Cikalleši skóroval z penalty po faule domácich.

Francesco Calzona Vladimír Weiss ml. Čítajte viac Koniec polemiky o Weissovi? Tromfy v rukách má teraz Calzona, tvrdí Šesták

V herne vyrovnanom stretnutí sa Moldavci dočkali vyrovnania v 87. minúte. Hostia nedostali loptu von z pokutového územia a Vladislav Baboglo zblízka rozhodol o deľbe bodov. Albánci sa na ME predstavia po ôsmich rokoch, na európskom šampionáte v roku 2016 obsadili 18. miesto. Šancu na postup živia aj Moldavci, ktorí sú pred posledným 10. kolom na 4. mieste.

V H-skupine zvíťazili hráči Kazachstanu nad San Marínom 3:1 a na priebežnej tretej priečke majú naďalej šancu na postup. Hráči San Marína sú naďalej bez bodu a so skóre 2:29 na poslednej 6. priečke.

Kvalifikácia sa pre nich skončí pondelňajším domácim duelom proti Fínsku. Fíni v piatok zdolali Severné Írsko 4:0 a zabodovali naplno po troch prehrách. Oba tímy už nastúpili bez šance na postup.

Slovensko - Island 34 Čítajte viac Brániť kamaráta Mbappého na ME? Môžete sa prežehnať a čakať, preglgol si Škriniar. Hovorí však o evidentnom progrese

Angličania, ktorí už mali istotu prvého miesta, nezaváhali proti Malte a po výsledku 2:0 majú 19 bodov. Za nimi sú v C-skupine Taliani, ktorí zdolali Severné Macedónsko 5:2.

Taliani majú rovnaký počet bodov ako tretia Ukrajina a o tom, kto z nich dvoch pocestuje na ME, sa rozhodne v pondelňajšom vzájomnom zápase v Leverkusene.

9. kolo kvalifikácie ME 2024:
C-skupina:
Taliansko – Severné Macedónsko 5:2 (3:0)
Góly: 17. Darmian, 41. a 45.+2 Chiesa, 81. Raspadori, 90.+3 El Shaarawy – 52. a 74 Atanasov

Anglicko – Malta 2:0 (1:0)
Góly: 8. Pepe (vl.), 75. Kane

Standings provided by Sofascore

E-skupina:
Moldavsko – Albánsko 1:1 (0:1)
Góly: 87. Baboglo – 25. Cikalleši (11 m)

Poľsko – Česko 1:1 (1:0)
Góly: 38. Piotrowski – 49. Souček

Standings provided by Sofascore

H-skupina:
Kazachstan – San Maríno 3:1 (1:0)
Góly: 19. a 51. Česnokov, 90.+1 Ajmbetov (11 m) – 60. Franciosi

Fínsko – Severné Írsko 4:0 (1:0)
Góly: 42. Pohjanpalo (11 m), 48. Hakans, 74. Pukki, 88. Lod

Dánsko – Slovinsko 2:1 (1:1)
Góly: 26. Maehle, 54. Delaney – 30. Janza

Standings provided by Sofascore
Hodnotenie Slovákov po zápase s Islandom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výkony reprezentantov sme ohodnotili známkami...
debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #českí futbalisti #kvalifikácia EURO 2024