Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdá rana pre Everton: Porušil pravidlá, príde o 10 bodov. Najvyšší odpočet v histórii, píšu Briti

Futbalový klub FC Everton prišiel v anglickej najvyššej súťaži o desať bodov v tabuľke. Príčinou je porušenie finančných pravidiel súťaže.

17.11.2023 13:53 , aktualizované: 15:58
Everton tréner Sean Dyche Foto:
Napriek slušnému vstupu do sezóny budú Everton a jeho trénera Seana Dycha pravdepodobne čakať súboje o záchranu v Premier League.
debata

Everton sa po 12. kole nachádzal na 14. mieste so 14 bodmi a odpočet ho zosunul do zóny zostupu na 19. miesto.

Everton vyšetrovala od marca nezávislá komisia pre porušenie pravidiel o ziskovosti a udržateľnosti. Kluby Premier League môžu v priebehu troch rokov vykázať stratu maximálne 105 miliónov libier, no klub sa ocitol v mínuse 124,5 milióna. Podľa AFP inkasuje najvyšší trest v histórii súťaže.

Francesco Calzona Vladimír Weiss ml. Čítajte viac Koniec polemiky o Weissovi? Tromfy v rukách má teraz Calzona, tvrdí Šesták

„Everton pripustil, že prekročil stanovenú hranicu straty za obdobie končiace sezónou 2021/22. Rozsah porušenia pravidiel však zostáva sporný,“ zverejnila Premier League v stanovisku.

Everton sa proti verdiktu odvolal a vydal vyhlásenie, podľa ktorého je z tohto rozhodnutia šokovaný a sklamaný: „Klub sa domnieva, že komisia uložila úplne neprimeranú a nespravodlivú športovú sankciu. Tvrdosť sankcie nie je odrazom predložených dôkazov. Klub tiež zastáva názor, že v informáciách, ktoré poskytol Premier League, bol otvorený a transparentný a že vždy rešpektoval integritu procesu.“

Boško Balaban Čítajte viac Z futbalovej ikony vyvrheľ. Exreprezentant Chorvátska neplatil výživné, súd ho poslal do basy

Dodal, že bude s veľkým záujmom sledovať verdikty v ostatných prípadoch týkajúcich sa finančných pravidiel.

Deväťnásobný anglický šampión pôsobí v najvyššej súťaži nepretržite od roku 1954. V minulej sezóne však skončil na 17. mieste a od zostupu do Championship ho delili len dva body.

Sexi priateľka najdrahšieho hráča Premier League Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Priateľka novej posily Chelsea Enza Fernandeza,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Everton FC #finančná fair play