Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred pár mesiacmi vyškolil Slovan. Maccabi Haifa vyhodilo hviezdu kvôli mieru v Palestíne

Pred tromi mesiacmi sa gólom na Tehelnom poli aj v odvete postaral o vyradenie bratislavského Slovana z Ligy majstrov. Teraz rieši najlepšie platený hráč Maccabi Haifa a izraelskej ligy úplne iné problémy.

09.11.2023 14:10
Dia Saba Foto:
Útočník Dia Saba (vľavo) si už neoblečie dres Maccabi Haifa.
debata (1)

Hovorí sa, že by sa nemal miešať futbal s politikou. Sú však chvíle, keď ich nie je možné oddeliť. A jedným z nich je aj aktuálnych príbeh útočníka Dia Sabu, futbalistu arabského pôvodu s izraelským občianstvom.

Podľa Marcy bol Saba vylúčený z klubu kvôli príspevku jeho manželky na sociálnych sieťach v ktorom si dovolila písať o mieri pre palestínske obyvateľstvo. Aj kvôli tomu nie je Saba na súpiske Maccabi Haifa pre dnešný zápas Európskej ligy proti Villarrealu.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Nastúpi zranený Lobotka proti Islandu a Bosne? Calzona nominoval aj oporu Slovana

Po útoku Hamasu na Izrael 7. októbra sa Saba rozhodol odísť do Dubaja, čo bolo v začiatkoch konfliktu dovolené všetkým hráčom Haify. Až po vyše týždni sa okolo neho začali kontroverzné udalosti.

Od zverejnenie príspevku od jeho manželky na Instagrame sa pre 30-ročného hráča začali problémy. Odkaz na sociálnej sieti nesadol fanúšikom, ktorý podľa zdroja Marcy môžu za to, že ho klub neoficiálne vylúčil.

„Maccabi Haifa nechce nahnevať izraelských fanúšikov,“ uviedol pre španielsky denník zdroj, ktorý nechcel prezradiť svoju identitu.

Erik ten Hag Čítajte viac Dva góly nemali platiť! Tréner Manchestru United sa obul do rozhodcu, nestrávil prehru

Maccabi Haifa o hráčovi neinformuje. „Nehovoria, prečo necestuje s klubom, pretože všetci fanúšikovia poznajú pravdu,“ povedal zdroj.

Po tejto kontroverzii, za ktorú sa hráč klubu ospravedlnil, je Saba neoficiálne bez tímu. A ak chce pokračovať vo futbale, bude musieť odísť mimo Izrael, keďže v krajine nechce mať jeho služby žiadny židovský tím a dva arabské tímy, ktoré hrajú v najvyššej kategórii, si ho finančne nemôžu dovoliť podpísať.

Z krajín, ktoré sa ponúkajú, má Saba možnosť odísť do Turecka a Spojených arabských emirátov. Teda do miest, kde už v minulosti pôsobil.

Denmark Soccer Champions League Čítajte viac Divočina v Kodani! Sedem gólov i červená karta. Vavro sa po nevídanej prestrelke s Manchestrom United radoval

Jeho pobyt v druhej krajine bol výnimočný aj z politických dôvodov. 13. augusta 2020 začali Izrael a Spojené arabské emiráty svoje diplomatické vzťahy.

O mesiac neskôr Dia Saba podpísal zmluvu s Al-Nasr FC za 2,5 milióna eur. Stal sa tak prvým izraelským hráčom, ktorý hral v emirátoch v tamojšej Saudi Pro League.

Dia Saba, ktorý mal v minulej sezóne na konte 14 gólov a 12 asistencií, momentálne trénuje s osobnými trénermi. „Klub nevie, čo s ním robiť,“ dodal zdroj Marcy.

Neapolská moderátorka Marika Frusciová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Talianska moderátorka Marika Frusciová verzus...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Maccabi haifa #izraelsko - palestínsky konflikt #Dia Saba