Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Divočina v Kodani! Sedem gólov i červená karta. Vavro sa po nevídanej prestrelke s Manchestrom United radoval

Futbalisti FC Kodaň v zostave so slovenským obrancom Denisom Vavrom zdolali v stredajšom zápase A-skupiny Ligy majstrov Manchester United 4:3.

08.11.2023 23:09 , aktualizované: 23:36
Denmark Soccer Champions League Foto:
Denis Vavro v súboji s Rasmusom Hojlundom z Manchestru United.
debata (2)

Hostia hrali od 42. minúty bez vylúčeného Marcusa Rashforda. Dánsky majster odplatil svojmu súperovi prehru a posunul sa v tabuľke na druhé miesto.

United viedli na ihrisku dánskeho majstra po polhodine 2:0. Oba presné zásahy hostí zaznamenal dánsky útočník a bývalý hráč Kodane Rasmus Höjlund.

V 42. minúte však Marcus Rashford dostal červenú kartu a domáci početnú výhodu využili a zmazali náskok súpera. Presadili sa Mohamed Elyounoussi a z penalty Diogo Goncalves.

Manchester sa v 69. minúte dostal opäť do vedenia, keď po ruke domáceho obrancu skóroval z penalty kapitán Bruno Fernandes. Kodaň však v závere počas štyroch minútach dokázala zaznamenať dva presné zásahy a odplatila svojmu súperovi prehru.

V tabuľke A-skupiny sa posunula na druhé miesto, United spadol na posledné. Duel počas prvého polčasu dvakrát prerušili po tom, čo na ihrisko vybehol fanúšik a ďalšiemu prišlo zle.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Lobotka musel nútene striedať, Neapol si skomplikoval postup do osemfiále. Benfica dostala za polčas tri góly

Futbalisti Realu Madrid, Bayernu Mníchov, Interu Miláno a Realu Sociedad San Sebastian postúpili do osemfinále Ligy majstrov 2023/2024.

„Biely balet“ zdolal SC Braga 3:0 a v C-skupine je aj po 4. kole stopercentný. Úradujúci nemecký majster triumfoval nad Galatasarayom Istanbul 2:1 a rovnako nestratil ani bod v A-skupine.

Do vyraďovacej fázy sa prebojoval aj Inter, keď uspel v „déčku“ na ihrisku Salzburgu 1:0. Triumf „Nerazzurri“ posunul do osemfinále aj Real Sociedad, ktorý je na čele D-skupiny.

Real bodoval naplno aj vo štvrtom vystúpení v C-skupine a už pred záverečnými dvoma zápasmi má istú účasť v osemfinále.

Braga mohla v 6. minúte otvoriť skóre duelu, keď Lucas Vazquez fauloval v šestnástke Cristiana Borju. Alvaro Djalo však penaltu nepremenil, keď brankár Andrij Lunin vystihol smer strely a podržal svoj tím.

Domácich poslal o vedenia v 27. minúte Brahim Diaz. V druhej 45-minútovke potvrdili triumf Vinicius Junior a Rodrygo.

Viagem Usti Nad Labem Čítajte viac Bizár v Česku. Šéf kontroverzného futbalového klubu oznámil čistky v tíme netradične, hral sa pri tom na automate

Bayern sa proti Galatasarayu dlho nevedel presadiť. V drese domácich však potvrdil parádnu fazónu kanonier Harry Kane.

Kapitán anglickej reprezentácie sa v 80. minúte presadil najprv hlavou a o päť minút neskôr pridal aj druhý gól. Hostia v nadstavenom čase už len znížili vďaka Cedricovi Bakambuovi.

Arsenal potvrdil proti Seville pozíciu favorita a zvýšil svoj náskok na čele B-skupiny. „Kanonieri“ boli od úvodu aktívnejší a v 29. minúte sa dostali do vedenia po zakončení Leandra Trossarda.

V druhom polčase spečatil triumf domácich Bukayo Saka. Arsenal má štvorbodový náskok pred PSV Eindhoven, ktorý zdolal Racing Lens 1:0. Holandský vicemajster má rovnaký počet päť bodov ako Lens, ale lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov. Sevilla je s dvoma bodmi na poslednom mieste tabuľky.

Lautaro Martínez bol hrdinom Interu v stretnutí na pôde Salzburgu. Argentínsky útočník strelil jediný gól duel v 86. minúty z penalty a zabezpečil svojmu tímu zisk troch bodov a v predstihu aj postup medzi elitnú 16-ku.

Liga majstrov – 4. kolo skupinovej fázy:

A-skupina:
Bayern Mníchov – Galatasaray Istanbul 2:1 (0:0)
Góly: 81. a 86. Kane – 90.+3 Bakambu

FC Kodaň – Manchester United 4:3 (2:2)
Góly: 45. Elyounoussi, 45.+9 Goncalves (z 11 m), 83. Lerager, 87. Bardghji – 3. a 28. Höjlund, 69. Fernandes (z 11 m), ČK: 42. Rashford (United)
/D. Vavro (Kodaň) do 78. min a dostal ŽK/

B-skupina:
Arsenal Londýn – FC Sevilla 2:0 (1:0)
Gól: 29. Trossard, 64. Saka

PSV Eindhoven – Racing Lens 1:0 (1:0)
Gól: 12. De Jong, ČK: 90.+2 Guilavogui (Lens) po druhej ŽK

C-skupina:
Real Madrid – SC Braga 3:0 (1:0)
Gól: 27. Diaz, 58. Vinicius Junior, 61. Rodrygo

SSC Neapol – Union Berlín 1:1 (1:0)
Góly: 39. Politano – 52. Fofana
/S. Lobotka hral za Neapol do 77. minúty/

D-skupina:
FC Salzburg – Inter Miláno 0:1 (0:0)
Gól: 86. Martinez (z 11 m)

Real Sociedad – Benfica Lisabon 3:1 (3:0)
Góly: 6. Merino, 11. Oyarzabal, 21. Barrenetxea – 49. Silva

Načítavajú sa športové výsledky...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Kodaň #denis vavro