Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zhodli sa drvivou väčšinou. Česi vyniesli ortieľ nad trénerom Šilhavým

Jaroslav Šilhavý naďalej povedie českú futbalovú reprezentáciu. Výkonný výbor Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) napriek rozpačitým výkonom národného tímu rozhodol o jeho zotrvaní vo funkcii minimálne do skončenia prebiehajúcej kvalifikácie ME 2024. V nej sú Česi blízko k postupu na šampionát.

17.10.2023 17:57
Jaroslav Šilhavý Foto: ,
Jaroslav Šilhavý.
debata

Zmluvu mu však skrátili do 30. novembra tohto roka, pôvodne mala platiť až do marcovej baráže a automaticky sa mala predĺžiť v prípade postupu na ME.

"Museli sme vyhodnotiť všetky možné varianty i mieru rizika, ktoré by zmena priniesla. Zhodli sme sa drvivou väčšinou,“ citoval portál iDnes šéfa zväzu Petra Fouska.

Česko, Faeské ostrovy Čítajte aj Obrovské trápenie Čechov. S 50-tisícovým ostrovom sa strachovali až do konca zápasu. Poliaci si zavarili

Ten zvolal mimoriadne zasadnutie výkonného výboru hneď po minulotýždňovej zahanbujúcej prehre Česka 0:3 v Albánsku, po ktorej výrazne klesli šance tímu postúpiť na ME.

Situácia sa však zmenila po ďalšom kvalifikačnom kole, v ktorom Česi zdolali Faerské ostrovy tesne 1:0 a najmä im pomohla senzačná domáca remíza Poľska s Moldavskom (1:1).

Česi si teraz môžu dovoliť aj novembrovú prehru v Poľsku v prípade, že na záver kvalifikácie zdolajú doma Moldavsko.

Ukrajina U21 Čítajte aj Historické víťazstvo nad Anglickom? Patrí ukrajinskému národu a armáde. Atmosféru ako v Košiciach som ešte nezažil, vraví mladý talent

Skupinu vedie s 13 bodmi Albánsko o dva body pred Českom, oba tímy majú zápas k dobru pred desaťbodovým Poľskom. Šancu na priamy postup drží stále aj štvrté Moldavsko s deviatimi bodmi.

„Ten výsledok z Poľska by som nepreceňoval, prekvapení v kvalifikácii bolo viac. Nepoužili sme to ako argument alebo barličku. Snažili sme sa o stabilitu. Samozrejme je mi jasné, že sme zvolili konzervatívne riešenie, nie revolučné,“ vysvetlil Fousek, ktorý argumentoval aj časovým tlakom.

V prípade Šilhavého odvolania by mal nový realizačný tím málo času na prípravu, keďže už koncom októbra musia byť zverejnené nominácie na novembrové vyvrcholenie kvalifikácie.

Krutá rana pre domácich. Ohlasy na triumf Slovákov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
„V prvom polčase bolo Luxembursko...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #Jaroslav Šilhavý