Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola základom jeho sily. Legendárny tréner Manchestru United Alex Ferguson prišiel o manželku

Legendárny tréner a manažér Sir Alex Ferguson prežíva bolestivé chvíle. Zomrela jeho milovaná manželka Cathy Fergusonová, odišla vo veku 84 rokov.

07.10.2023 07:28
Alex Ferguson a Cathy Fergusonová. Foto:
Sir Alex Ferguson s manželkou Cathy Fergusonovou.
debata

Rodina potvrdila smutnú správu vo vyhlásení, ktoré zverejnila tlačová agentúry Press Association. Bývalý tréner Manchestru United sa tak musí vyrovnávať s ťažkou stratou.

Cathy a Alex sa streli v roku 1964, keď obaja pracovali v továrni na písacie stroje. Pár mal svadbu o dva roky neskôr. Ako manželia spolu strávili dlhých 57 rokov. Ich láska bola základom pre úspechy a stabilitu vo Fergusonovej bohatej futbalovej kariére.

10. Zlatan Ibrahimovič Čítajte viac Mala šancu, už ju nedostane. Ibrahimovič prehovoril, ako dostal košom pri žiadosti o ruku

Keď legendárny tréner v roku 2013 oznámil odchod do dôchodku povedal, že práve jeho manželka mu bola po celý čas veľkou oporou.

„Moja žena Cathy bola v priebehu mojej kariéry kľúčovou postavou a poskytovala mi základ stability a povzbudenia. Slovami sa nedá vyjadriť to, čo pre mňa znamená,“ citoval vtedajšie Fergusonove slová BBC. Lady Cathy po sebe okrem manžela zanechala aj troch synov a 12 vnúčat.

Paul Pogba Čítajte viac Pozitívna na doping aj B vzorka. Majster sveta čelí štvorročnému zákazu činnosti

Smutnú správu o jej odchode potvrdila rodina vo vyhlásení. „S hlbokým zármutkom potvrdzujeme, že vo štvrtok zomrela Lady Cathy Fergusonová. Rodina v tejto chvíli žiada o súkromie,“ uviedli Fergusonovci.

K smutnej tragédii sa vyjadril i Manchester United, z ktorého urobil tréner Ferguson v priebehu necelých troch desaťročí jeden z najlepších klubov na svete. „Všetci vyjadrujú úprimnú sústrasť Sirovi Alexovi Fergusonovi a jeho rodine. Lady Cathy bola milovanou manželkou, matkou, sestrou, babičkou a prababičkou. Pre Sira Alexa predstavovala základ jeho sily.“

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Sir Alex Ferguson #Cathy Fergusonová