Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozitívna na doping aj B vzorka. Majster sveta čelí štvorročnému zákazu činnosti

Francúzsky majster sveta z roku 2018 a hviezda Juventusu Turín, Paul Pogba, čelí štvorročnému zákazu činnosti pre doping.

06.10.2023 14:57
Paul Pogba Foto:
Paula Pogbu na futbalových trávnikoch tak skoro neuvidíme. Ak ešte vôbec.
debata

30-ročný Francúz bol dočasne suspendovaný začiatkom septembra po tom, ako v auguste neprešiel testom na nepovolené látky.

Futbalista požiadal o analýzu B vzorky a tá bola teraz pozitívne testovaná tiež. „Paul Pogba mal dnes pozitívny test na testosterón aj pri B vzorke,“ potvrdil taliansky novinár Fabrizio Romano s tým, že vedenie Juventusu sa teraz musí rozhodnúť, čo bude ďalej s Pogbovou zmluvou v Turíne.

Milan Škriniar Čítajte viac O Škriniarovi nám napísal novinár z L'Equipe. Vysvetľuje, prečo bol z neho spočiatku znepokojený

Stopy testosterónu našli po prvýkrát v Pogbovom tele po víťazstve Juventusu nad Udinese v prvom kole novej sezóny Serie A. Bývalá hviezda Manchestru United pritom presedela zápas na lavičke, ale bola vybraná na dopingový test.

Po pozitívnom výsledku dostal od talianskeho antidopingového úradu automaticky dočasný zákaz činnosti. Testosterón je hormón, ktorý môže zvýšiť svalovú hmotu a nachádza sa v rôznych voľne predajných produktoch v lekárňach. Pogbu v najbližších dňoch čaká vypočúvanie pred antidopingovým tribunálom.

811373689 Čítajte viac Škandál Legie Varšava v Holandsku. Dvaja hráči skončili vo väzbe. Boli sme napadnutí, tvrdí hovorca

V prípade dokázania viny mu hrozí dvojročný zákaz činnosti. Ak sa však dopustí úmyselného dopingu, môže sa to zdvojnásobiť na štyri roky.

Po prvom pozitívnom teste Pogbov agent Rafaela Pimenta minulý mesiac pre Tuttosport povedal: „Čakáme na druhú analýzu a teraz nemôžeme nič povedať. „Určite, Pogba nikdy nechcel porušiť pravidlá – to môžem zaručiť.“ Ako napokon dopadne kauza Pogba zistíme v nasledujúcich týždňoch.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #doping #Paul Pogba