Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verdikt o návrate Rusov bojkotuje už šestina členov UEFA. Ďalší zväz vysvetľuje svoj krok

Tohtotýždňové rozhodnutie Európskej futbalovej únie (UEFA) umožniť návrat ruských tímov do 17 rokov do medzinárodných súťaží nahneval ďalšie národné zväzy na „starom kontinente“, ktoré sa pridali k bojkotu súťaží s účasťou ruských mládežníckych tímov.

01.10.2023 22:27
Aleksander Čeferin Foto: ,
Prezident UEFA Aleksander Čeferin.
debata (13)

Ako referuje web sport.pl, verdikt tak v tejto chvíli bojkotuje šestina z dovedna 54 aktívnych členov UEFA.

Strešný orgán európskeho futbalu sa na utorňajšom zasadnutí výkonného výboru v cyperskom Limassole rozhodol umožniť návrat ruských tímov do 17 rokov do medzinárodných súťaží.

806115074 Čítajte aj Deti by nemali byť trestané. Rozhodnutie UEFA o návrate Rusov prinieslo vlnu bojkotov

Ukrajinská futbalová asociácia (UAF) toto rozhodnutie ostro odsúdila a uviedla, že ukrajinské tímy sa nezúčastnia na podujatiach s účasťou Rusov.

Takýto postoj prakticky okamžite podporili i štyri zväzy z Anglicka, Lotyšska, Poľska a Švédska. Neskôr sa pripojili taktiež Nórsko, Litva a Fínsko.

Najnovším prírastkom na zozname bojkotujúcich zväzov sa stalo Rumunsko.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin. Čítajte aj UEFA rozhodla, mládežnícke tímy z Ruska sa vracajú do jej súťaží. Čeferin hovoril o diskriminácii

„Rumunská futbalová federácia (FRF) chápe argumenty výkonného výboru UEFA a súhlasí s tým, že za žiadnych okolností by deti nemali trpieť bezohľadným konaním národných orgánov.

FRF sa zároveň domnieva, že futbal a šport vo všeobecnosti nemožno oddeliť od právnych, inštitucionálnych a ekonomických podmienok, ktoré z Európy urobili priestor mieru, slobody a ekonomickej prosperity,“ uvádza sa vo vyhlásení FRF.

806292736 Čítajte aj Podporili inváziu na Ukrajine. Traja Rusi mohli bojovať na šampionáte o medaily

Rumuni ďalej dodali, že FRF musí zostať solidárna so sankciami potvrdenými európskymi a národnými inštitúciami a nebude hrať žiadne oficiálne ani priateľské zápasy proti národným tímom Ruska.

„FRF čaká na dokončenie procedúr na implementáciu tohto rozhodnutia výkonného výboru UEFA, uisťujúc sa, že súťažný poriadok bude rešpektovať stanovisko každej národnej federácie.“

Futbalisti s najvyššími prestupovými poplatkami Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Hernán Crespo - 126,94 mil. eur. Počet...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #vojna na Ukrajine #ruskí futbalisti