Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deti by nemali byť trestané. Rozhodnutie UEFA o návrate Rusov prinieslo vlnu bojkotov

Európska futbalová únia (UEFA) sa rozhodla po vyše roku opäť povoliť ruským juniorským tímom účasť na medzinárodných turnajoch. To sa však stretlo s odporom viacerých krajín.

28.09.2023 19:31
806115074 Foto:
Prezident Európskej futbalovej únie Aleksander Čeferin.
debata (7)

Ukrajinské a poľské reprezentačné výbery budú v prípade ruskej účasti na akýchkoľvek podujatiach bojkotovať súťaže pod záštitou UEFA.

V stredu to oznámila Ukrajinská futbalová federácia (UAF) v reakcii na rozhodnutie o zrušení účasti juniorských tímov Ruska. Ďalšia krajina sa pridala vo štvrtok, Nórsko.

Sergio Ramos Čítajte viac Hororový návrat domov: Legendu Realu Madrid vykradli, pri terore trpeli aj jej štyri deti

„Nórske tímy nebudú hrať proti ruským tímom, kým bude vojna pokračovať,“ uviedla prezidentka asociácie Lise Klavenessová. A k bojkotu sa pripojila aj anglická Football Association (FA).

Ukrajinský šport opakovane žiadal úplné vylúčenie ruských športovcov. Taktiež sa vyhráža bojkotom hier, ak sa jeho sused zúčastní na olympijských hrách v roku 2024 v Paríži.

UEFA sa v utorok rozhodla povoliť ruským mládežníckym tímom návrat napriek pretrvávajúcej ruskej agresii na Ukrajine. Zastrešujúca organizácia európskeho futbalu uviedla, že má ísť o mierové posolstvo a že deti by nemali byť trestané za činy, za ktoré sú zodpovední dospelí.

Taliansko futbal Serie A 27. kolo Čítajte viac Lobotkov spoluhráč v Neapole zúri. Kvôli zosmiešňovaniu zvažuje právne kroky

Pozastavenie činnosti klubov a reprezentácií medzi seniormi zostáva novým rozhodnutím nedotknuté. Mládežnícke tímy, ktoré boli opätovne prijaté, nemôžu hrať svoje medzinárodné zápasy na ruskom území.

Zakázané sú aj štátne vlajky, hymny a dresy. Družstvá chlapcov a dievčat do 17 rokov majú byť navyše integrované do už vyžrebovaných súťaží.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #vojna na Ukrajine