Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nielen Rumuni majú za ušami. Fašistická vlajka v Rijeke môže vyjsť Chorvátov draho, UEFA už koná

Európska futbalová únie (UEFA) začala disciplinárne konanie voči Chorvátskemu futbalovému zväzu (HNS) za to, že fanúšikovia z tejto krajiny sa počas minulotýždňového domáceho stretnutia v kvalifikácii o postup na budúcoročné ME proti Lotyšom (5:0) prezentovali fašistickou vlajkou z obdobia druhej svetovej vojny.

13.09.2023 19:47
Chorvátsko, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Chorvátska.
debata (1)

V hľadisku v Rijeke mávali priaznivci chorvátskeho tímu vlajkou, ktorú v rokoch 1941 až 1945 používali predstavitelia Nezávislého štátu Chorvátsko – ustašovci. Nezávislý chorvátsky štát bol bábkovým štátom nacistického Nemecka a Talianska.

Chorváti nedávno dostali podmienečný trest od UEFA za „diskriminačné správanie“ svojich fanúšikov počas finálového turnaja Ligy národov v Holandsku a nemohli predávať vstupenky svojim priaznivcom na pondelkový súboj v Arménsku.

Fernando Santos Čítajte aj Zvučné meno, mizerné výsledky. Poliaci po fiasku v Tirane prepustili trénera

Teraz reálne hrozí, že UEFA nariadi Chorvátom absolvovať októbrový kvalifikačný zápas v Osijeku proti Turkom pred prázdnymi tribúnami.

HNS informoval, že už spolupracuje s príslušnými úradmi v Rijeke a zváži prípadné právny kroky voči skupine fanúšikov z Rijeky.

Chorvátska futbalová reprezentácia je aktuálne na čele tabuľky kvalifikačnej D-skupiny, keď v štyroch dueloch získala desať bodov. Na druhej priečke len o skóre výber Turecka, družstvá tretieho Arménska a štvrtého Walesu majú po sedem bodov.

Kostarika, futbal Čítajte aj Tragédia v tíme účastníka MS. Počas zápasu v Záhrebe zomrel asistent trénera, hráči sa to dozvedeli cez prestávku

Ako sme informovali, UEFA začne disciplinárne konanie aj voči Rumunom za politické prejavy ich fanúšikov počas utorňajšieho zápasu kvalifikácie ME proti výberu Kosova v Bukurešti.

Rozhodca prerušil duel v 18. minúte, keď viacerí fanúšikovia skandovali protikosovské prejavy a rozložili transparent s nápisom „Kosovo je Srbsko“.

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #chorvátski futbalisti