Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v tíme účastníka MS. Počas zápasu v Záhrebe zomrel asistent trénera, hráči sa to dozvedeli cez prestávku

Futbalovú reprezentáciu Kostariky zasiahol veľký smútok. Asistent trénera Erick Rodríguez Santamaría zomrel v amsterdamskej nemocnici v čase utorňajšieho prípravného zápasu stredoamerického tímu proti Spojeným arabským emirátom, ktorý sa konal v Záhrebe. Mal 49 rokov.

13.09.2023 14:25
Kostarika, futbal Foto: ,
Futbalisti Kostariky na archívnej snímke.
debata

V Holandsku mala kostarická výprava minulú sobotu medzipristátie z Newcastlu pre zlé počasie. V Anglicku odohrala Kostarika v piatok víťazný duel proti Saudskej Arábii (3:1).

Santamaría sa potom necítil dobre, a tak namiesto pokračovania do Chorvátska zostal s členom tímu v holandskej metropole, kde ho v nedeľu previezli do nemocnice.

Kostarická futbalová federácia kontaktovala jeho manželku, ktorá k nemu prišla v pondelok. V utorok v skorých ranných hodinách sa Santamaríov stav zhoršil.

Zomrel počas prebiehajúceho zápasu kostarickej reprezentácie (o 15.45), manželka bola pri ňom. Tragickú správu oznámili hráčom cez prestávku. Kostarika prehrala 1:4.

Marquinhos Čítajte aj Neymar a spol. sa potrápili, Argentínčania boli na výšinách suverénni. Prečo nehral Messi?

Federácia vyjadrila rodine úprimnú sústrasť. „Prišli sme o priateľa, veľkého profesionála, no predovšetkým o vynikajúceho človeka. Odpočívajte v pokoji, profesor Erick,“ píše sa na stránke federácie.

Príčina úmrtia Santamaríu, ktorý sa stal jedným z asistentov trénera seniorskej reprezentácie v apríli minulého roka, zatiaľ nie je známa. V médiách sa objavili správy, že mal zdravotné problémy spôsobené zápalom pľúc.

Kostarika sa zúčastnila aj na vlaňajších MS v Katare. V E-skupine podľahla Španielsku 0:7 a Nemecku 2:4, pripísala si však aj víťazstvo 1:0 nad Japonskom. V skupine skončila na poslednom mieste.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
debata chyba
Viac na túto tému: #kostarickí futbalisti #Erick Rodríguez Santamaría