Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Albánci po skalpe Poliakov preskočili Čechov. Srbi si napravili chuť, Mitrovič sa blysol hetrikom

Futbalisti Srbska zvíťazili na ihrisku Litvy 3:1 v nedeľňajšom zápase G-skupiny kvalifikácie ME. Všetky góly padli už v prvom polčase, v ktorom sa hostia dostali do vedenia 3:0 po čistom hetriku útočníka Aleksandara Mitroviča.

10.09.2023 20:24
Robert Lewandowski Foto: ,
Kapitán Poľska Robert Lewandowski pred svetlicami počas zápasu v Albánsku.
debata (2)

Srbi sa bodovo vyrovnali lídrovi skupiny Maďarsku, no to má o jeden odohratý zápas menej.

Na priebežnom 3. mieste sú v „géčku“ reprezentanti Čiernej Hory, ktorí dokázali zvíťaziť nad Bulharskom aj napriek početnej nevýhode.

Po góle Stefana Saviča z nadstaveného času prvého polčasu viedli 1:0, no od 59. minúte hrali v oslabení, keď Igor Vujačič dostal červenú kartu po druhej žltej.

Ciro Immobile Čítajte aj Strašiak Talianov ožil, z úderu v závere sa tešil aj útočník Trnavy. Spalletti hľadal dôvody zakopnutia, našiel ho i v trávniku

Bulhar Kiril Despodov krátko na to neskóroval z penalty, no jeho spoluhráč Preslav Borukov v 79. minúte vyrovnal na 1:1.

Čiernohorci však napokon dokázali zvíťaziť, keď v šiestej minúte nadstaveného času Stevan Jovetič hlavou rozhodol o víťazstve domácich. Čiernohorci majú po piatich dueloch 8 bodov, Bulhari sú s dvomi bodmi za remízy na poslednom 5. mieste skupiny.

Slovensko, Portugalsko Čítajte aj Calzona s ním počítal na Lichtenštajnsko. Vážne zranenie na tréningu uťalo dobrú náladu po Portugalsku

Futbalisti Dánska triumfovali nad domácim Fínskom 1:0 v zápase H-skupiny, keď takmer celozápasovú hernú prevahu hostí gólovo potvrdil stredopoliar Pierre-Emile Höjbjerg.

V 86. minúte prekonal bratislavského rodáka v bránke Fínska Lukáša Hradeckého. Dáni sú po šiestich zápasoch s 13 bodmi na priebežnom druhom mieste tabuľky o skóre za Slovincami. Tí si v nedeľu poradili outsiderom H-skupiny San Marínom na jeho ihrisku 4:0.

Z víťazstva v „háčku“ sa v nedeľu tešili aj hráči Kazachstanu, ktorí triumfovali nad Severným Írskom 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 27. minúte útočník Maksim Samorodov.

Hansi Flick Čítajte aj Flickovo smutné prvenstvo. Nemci mu dali padáka, reprezentáciu dočasne povedie Völler

Pre Kazachov to bolo už štvrté víťazstvo, Severní Íri prehrali piaty zápas po sebe a na predposlednom 5. mieste majú 3 body.

Hráči Moldavska zvíťazili na Faerských ostrovoch 1:0 a po piatich zápasoch majú na konte 8 bodov. Jediný gól duelu strelil v 53. minúte obranca Vadim Rata.

Na čele B-skupiny sú Francúzi, ktorí zvíťazili vo všetkých piatich doterajších zápasoch. Na priebežnom druhom mieste sú Holanďania o skóre pred Grékmi.

Budapesť, Puskás aréna Čítajte aj Zaplnené tribúny v Budapešti. Rozbehnutí Maďari neudržali vedenie s Čechmi

Tí si v nedeľu poradili s Gibraltárom 4:0 a outsider skupiny sa tak ani v piatom zápase nedočkal prvého gólu. V prvom polčase zápasu Írsko – Holandsko videli diváci po jednej premenenej penalte na oboch stranách. Holanďania napokon triumfovali 2:1 zásluhou gólu Wouta Weghorsta z 56. minúty.

Reprezentanti Albánska poskočili na prvé miesto E-skupiny po tom, čo v nedeľu zdolali Poľsko 2:0. Na druhom mieste sú Česi, ktorí odohrali o jeden zápas menej, pričom tieto tímy na seba narazia v ich najbližšom zápase.

Svoju šancu na postup zvýšili hráči Moldavska víťazstvom na Faerských ostrovoch 1:0. Na konte majú 8 bodov rovnako ako Česi.

6. kolo kvalifikácie ME 2024

B-skupina:
Írsko – Holandsko 1:2 (1:1)
Góly: 5. Idah (11 m) – 19. Gakpo (11 m), 56. Weghorst

Grécko – Gibraltár 5:0 (2:0)
Góly: 9. Pelkas, 23. a 83. Mavropanos, 70. Masouras, 90.+1 Masouras

E-skupina:
Faerské ostrovy – Moldavsko 0:1 (0:0)
Gól: 53. Rata

Albánsko – Poľsko 2:0 (1:0)
Góly: 37. Asani, 62. Daku

G-skupina:
Čierna Hora – Bulharsko 2:1 (1:0)
Gól: 45.+1 Savič, 90.+6 Jovetič – 79. Borukov. ČK: 59. Vujačič (Č. Hora)

Litva – Srbsko 1:3 (1:3)
Góly: 45. Paulaskas – 21., 32. a 43. Mitrovič

H-skupina:
Kazachstan – Severné Írsko 1:0 (1:0)
Gól: 27. Samorodov

Fínsko – Dánsko 0:1 (0:0)
Gól: 86. Höjbjerg

San Maríno – Slovinsko 0:4 (0:2)
Góly: 4. Vipotnik, 16. Mlakar, 61. Lovrič, 67. Karničnik

Načítavajú sa športové výsledky...
Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #dánski futbalisti #fínski futbalisti #bulharskí futbalisti