Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona s ním počítal na Lichtenštajnsko. Vážne zranenie na tréningu uťalo dobrú náladu po Portugalsku

Po piatkovom súboji sa na nich spustila vlna pozitívnych reakcií. Po záverečnom hvizde ich chválili fanúšikovia, tréneri aj experti.

10.09.2023 15:47
Slovensko, Portugalsko Foto:
Tímy Slovenska a Portugalska pred zápasom na Tehelnom poli.
debata

Slovenskí futbalisti síce prehrali s Portugalskom 0:1, ale už zajtra môžu zložiť víťazný reparát.

Zverenci Francesca Calzonu nastúpia o 20.45 (prenos vysiela Sport 1) proti Lichtenštajnsku a nič iné ako tri body si nepripúšťajú.

Takáto prehra s Portugalskom bolí, vyhlásil brankár Martin Dúbravka

Video

„Musíme byť trpezliví. Vieme, aký súper nás čaká. Futbal sa hrá na góly. Treba šance premeniť, aby sa zápas vyvíjal podľa našich predstáv. Iste sa však súper neporazí sám. Ak nadviažeme na posledný výkon, zvládneme to,“ povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii útočník Róbert Polievka.

Aj jeho mrzelo, že nedokázal svoju šancu z prvého polčasu proti Portugalsku premeniť na úvodný gól. Teraz už však na ňu nemyslí.

Slovensko, Portugalsko Čítajte viac Nie je to príjemné, ale musíme byť objektívni! Borbély sa po Portugalsku nevyhol kritike, adresoval ju jedinému hráčovi

"Sme pripravení aj na to, že ten výkon môže byť iný ako s Portugalskom. Potrebujeme takýto duel zvládnuť najmä výsledkovo. Tréner nás pripravuje skvele po taktickej stránke.

Na niektoré veci som z klubu nebol zvyknutý. Niekedy sa čudujem tomu, na čo všetko sa môžeme pripraviť takticky. Verím silu v trénera i kolektív. Ak budeme robiť to, čo kouč chce, výsledky sa dostavia," doplnil Polievka.

Slovenský tím momentálne trápi efektivita a gólová produkcia. V piatich kvalifikačných dueloch dali päť gólov.

Pomohol by nám rýchly gól. Lichtenštajnsko k nám príde kaziť hru. Máme dosť skúsený tím, aby sme tieto situácie zvládli a ukázali kvalitu v našom tíme.

Vo Vaduze sa nám to nepodarilo, ale prvý a rýchly gól by pre mňa alebo spoluhráčov veľmi cenný," uzavrel Polievka.

SR Bratislava šport futbal kval. ME J Slovensko Portugalsko BAX Čítajte viac Calzona: Klobúk dole pred Lobotkom, správa o smrti jeho otca zasiahla aj mňa. Prehrali sme, ale potlesk slovenských divákov je pre mňa výhra

Po piatkovom súboji s Portugalskom mali Slováci v sobotu regeneračný tréning. Dnes a zajtra už pôjdu na ostro. Žiaľ, bez útočníka Warty Poznaň Adama Zreľáka.

„Adam sa včera na tréningu vážne zranil. Má roztrhnutý postranný väz v kolene. Je mi to ľúto, lebo som s ním počítal do zápasu. Jeho fyzické parametre by nám v šestnástke súpera pomohli,“ povzdychol si Calzona.

Zvyšok mužstva je zdravý a pripravený naskočiť. Taliansky kouč naznačil, že zostava na Lichtenštajnsko bude odlišná ako proti Portugalsku.

„Určite prídu zmeny. Portugalsko nám vzalo fyzické i mentálne sily. Kto je tu, šancu si zaslúži. Potom musí na ihrisku dokázať, že je tu právom,“ vyhlásil Calzona.

Ohlasy médií na zápas Slovensko - Portugalsko Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Portugalska vyhrali aj svoj piaty...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona