Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci uťali šnúru Angličanov, Taliani už pod Spalettim neodplatili Macedóncom baráž

Futbalisti Talianska nepotvrdili úlohu favoritov a v zápase C-skupiny kvalifikácie ME 2024 len remizovali na ihrisku Severného Macedónska 1:1.

09.09.2023 17:32 , aktualizované: 20:30
Harry Kane Foto: ,
Kapitán Anglicka Harry Kane v súboji s Ukrajincom Mykolom Matvienkom.
debata (1)

Hostia viedli od 46. minúty, keď skóroval kapitán Ciro Immobile. Domáci vyrovnali po presnom zakončení Enisa Bardhiho z priameho kopu.

Trénerovi Lucianovi Spallettimu tak nevyšla premiéra na lavičke Talianska. Švajčiari nevyhrali v I-skupine druhý zápas za sebou, keď prekvapivo remizovali na ihrisku Kosova 2:2.

Taliani začali lepšie, mali dominantné držanie lopty a vytvorili si aj niekoľko šancí. Najväčšiu mal v 21. minúte Sandro Tonali, no trafil len žrď. Domáci hrozili hlavne z brejkov, no brankár Gianluigi Donnarumma podržal svoj tím.

Cristiano Ronaldo, hotel Čítajte aj Ronaldov marocký hotel sa stal po zemetrasení útočiskom, luxus ide bokom. Nastal čas pomôcť si, odkázala hviezda Paríža

Favorit sa presadil krátko po prestávke. Nicolo Barella krížnou strelou trafil žrď, ale Immobile hlavičkou prekonal brankára Stola Dimitrievského.

Severnému Macedónsku sa však podarilo v 81. minúte vyrovnať na 1:1. Enis Bardhi z priameho kopu výstavne zakrútil loptu pravačkou presne k žrdi. Úradujúci majstri Európy si v závere ešte vytvorili tlak, ale nedokázali streliť druhý gól.

Talianom tak nevyšla odplata za prehru 0:1 zo semifinále baráže o MS 2022 v Katare. „Squadra azzurra“ je so štyrmi bodmi na treťom mieste, keď má v porovnaní so štvrtým Macedónskom lepšie skóre a zápas k dobru.

Slovensko, Portugalsko Čítajte aj Nie je to príjemné, ale musíme byť objektívni! Borbély sa po Portugalsku nevyhol kritike, adresoval ju jedinému hráčovi

Angličania stratili prvé body v kvalifikácii. V šlágri "céčka len remizovali vo Vroclave s Ukrajinou 1:1, no naďalej vedú tabuľku s trinástimi bodmi. Favorit prehrával od 26. minúty, keď sa presadil Oleksandr Zinčenko, ešte do polčasu vyrovnal Kyle Walker.

Ukrajinci boli v prvom polčase aktívnejší a boli za to odmenení otváracím gólom. Predviedli skvelú kombinačnú akciu, keď Viktor Cygankov vysunul na pravom krídle Juchyma Konopľu, ktorý našiel pred bránkou hráča Arsenalu Londýn a ten nezaváhal.

Violeta Mitulová Čítajte aj Bola jednou z najlepších futbalistiek v krajine. Reprezentantka neprežila pád z útesu, mala 26 rokov

Albiónu sa dlho nedarilo presadiť sa v útoku. Favorit však gólovo udrel v 41. minúte. Kapitán Harry Kane našiel dlhou prihrávkou obrancu Manchestru City a ten si vo svojom 77. stretnutí za Anglicko otvoril strelecký účet.

Po prestávke mal najväčšiu šancu Bukayo Saka, ale brankár Georgij Buščan vytlačil jeho pokus na hornú žrď. Mužstvo Garetha Southgatea tak prišlo o stopercentnú bilanciu. Ukrajine patrí druhá priečka so siedmimi bodmi, ale má zápas k dobru.

Ronaldo, koláž Čítajte aj Slovensko prehralo, Ronaldo nedal gól, ale aj tak boli všetci spokojní. Takto má vyzerať futbalový sviatok

Švajčiari na pôde Kosova nebodovali naplno, aj keď dvakrát v Prištine viedli. Domácim zariadil zisk bodu v štvrtej minúte nadstaveného času svojím druhým gólom v stretnutí útočník Vedat Muriqi.

Mužstvo Murata Yakina si však udržalo post lídra tabuľky a má dvojbodový náskok pred Rumunskom. Zverenci Edwarda Iordanescua remizovali tretíkrát v rade, keď ich domáci súboj proti tretiemu Izraelu sa skončil nerozhodne 1:1. Hráči Andorry remizovali s Bieloruskom 0:0.

Domácim patrí s dvoma bodmi posledné 6. miesto, Bielorusi sú so štyrmi bodmi na štvrtej priečke.

Belgicko potvrdilo úlohu favoritov a v F-skupine zvíťazilo v Baku nad domácim Azerbajdžanom 1:0.

Yannick Carrasco oslavuje gól  v Azerbajdžane. Foto: SITA/AP, Aziz Karimov
Yannick Carrasco Yannick Carrasco oslavuje gól v Azerbajdžane.

Jediný gól stretnutia zaznamenal v 38. minúte Yannick Carrasco. Johan Bakayoko získal loptu na súperovej polovici a svojou strelou trafil Carrasca, od ktorého sa odrazila do bránky.

Mužstvo Domenica Tedesca s desiatimi bodmi poskočilo na prvé miesto tabuľky. Druhé je s rovnakým počtom bodov Rakúsko, ktoré má horšie skóre. Švédi potvrdili tretiu priečku hladkým triumfom na ihrisku Estónska 5:0. Hostia rozhodli už v prvom polčase, keď sa postupne presadili Viktor Gyökeres, Dejan Kulusevski a Alexander Isak.

Načítavajú sa športové výsledky...
Ohlasy médií na zápas Slovensko - Portugalsko Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Portugalska vyhrali aj svoj piaty...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #azerbajdžanskí futbalisti #belgickí futbalisti #Yannick Carrasco