Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lopta je guľatá, majú tam bránky a tie mená... Saudská liga je možno ešte lepšia ako francúzska, tvrdí Neymar

Futbalová reprezentácia Brazílie vstúpila úspešne do juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2026 a Neymar sa osamostatnil na čele hodnotenia najlepších strelcov v národnom tíme od legendárneho Pelého.

09.09.2023 13:09
Neymar Foto: ,
Neymar.
debata

Neymar bol spolu s Pelém na čele poradia strelcov v zápasoch brazílskej reprezentácie so 77 gólmi, teraz už je samostatný líder a na jeho konte je 79 zásahov. Dlho to pritom vyzeralo, že Neymar ani hrať nebude, pretože sa stále necítil úplne fit po problémoch s členkom.

Už v 17. minúte nepremenil 31-ročný Neymar pokutový kop a vzápätí inkasoval žltú kartu, no v druhom polčase najprv 61. minúte zvýšil na 4:0 a v úplnom závere aj na 5:1. Zásah, ktorým sa odpútal od legendy, oslávil tak, ako sa z gólov tešil Pelé – zovretou päsťou smeroval nahor.

Neymar Čítajte aj Neymar prekonal Pelého rekord. Brazílčania odštartovali kvalifikáciu suverénne

„Som veľmi šťastný, nenachádzam správne slová,“ znela prvé reakcia Neymara po stretnutí na margo rekordného zápisu. Po súboji dostal plaketu od prezidenta Brazílskej futbalovej konfederácie Ednalda Rodriguesa.

„Nemyslel som si, že niekedy pokorím tento rekord,“ reagoval futbalista, ktorý na klubovej úrovni patrí saudskoarabskému Al-Hilalu, kam nedávno prestúpil z francúzskeho Paríža St. Germain.

Po zmene pôsobiska sa nechal počuť, že najvyššia súťaž v Saudskej Arábii je kvalitatívne minimálne porovnateľná s francúzskou Ligue 1, ak nie o trochu lepšia.

Lamine Yamal Čítajte aj Tím kapitána Kašiu schytal doma sedmičku, kanonádu uzavrel 16-ročný rekordér. Škót sa pristavil pri baroch na Cypre

Brazílčan počas viacročného pôsobenia vo francúzskom PSG čelil kritike zo strany fanúšikov. Na otázku, či v novom pôsobisku má dostatok motivácie, odpovedal:

„Môžem vás uistiť, že aj v Saudskej Arábii sa hrá rovnaký futbal ako kdekoľvek vo svete. Lopta je guľatá, majú tam bránky a pri pohľade na mená v lige … Neviem, či súťaž nie je lepšia ako francúzska liga.“

Ronaldo, karta Čítajte aj Strúhal grimasy, rozhadzoval rukami. Ronaldovi zápas nechutil, fotoreportéri zachytili jeho reakcie na tvrdý stret s Dúbravkom

V Al-Hilale chce Brazílčan bojovať o najvyššie priečky.

„Túžim po ďalších tituloch, v tomto smere sa moje nastavenie nezmenilo. O niečom takom sa špekulovalo, už keď som prichádzal do Francúzska. Som si istý, že nebude jednoduché vyhrať ligu v Saudskej Arábii, súperi majú kvalitné kádre a v nich zvučné mená. Bude to zaujímavé a ja som presvedčený, že to budete sledovať,“ dodal Neymar.

Ohlasy médií na zápas Slovensko - Portugalsko Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Portugalska vyhrali aj svoj piaty...
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #pelé