Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tím kapitána Kašiu schytal doma sedmičku, kanonádu uzavrel 16-ročný rekordér. Škót sa pristavil pri baroch na Cypre

Futbalisti Španielska potvrdili úlohu favoritov a v A-skupine kvalifikácie ME 2024 rozdrvili domáce Gruzínsko 7:1.

09.09.2023 12:12
Lamine Yamal Foto: ,
Nový španielsky rekordér Lamine Yamal prechádza cez gruzínskych hráčov.
debata (2)

Tri góly pred 51-tisícovou návštevou v Tbilisi strelil Alvaro Morata, po jednom pridali Dani Olmo, Nico Williams a Lamine Yamal a jeden vlastný si strelil aj Solomon Kvirkvelia.

Kapitánom Gruzíncov bol v zápase hráč Slovana Guram Kašia, ich jediný gól strelil bývalý hráč belasých Giorgi Čakvetadze.

Autor siedmeho španielskeho gólu Yamal sa stal najmladším hráčom i strelcom v histórii „La Furia Roja“.

Ronaldo, koláž Čítajte aj Slovensko prehralo, Ronaldo nedal gól, ale aj tak boli všetci spokojní. Takto má vyzerať futbalový sviatok

Krídelník Barcelony naskočil do zápasu vo veku 16 rokov a 57 dní a prekonal doterajší rekord Gaviho o rok a päť dní. Zároveň ho zosadil aj z postu najmladšieho strelca. Gavi dal svoj prvý gól v júni 2022 proti Česku vo veku 17 rokov a 304 dní.

„Prežívam neopísateľné chvíle šťastia. Je to niečo úžasné, že sa mi v prvom zápase za národný tím podarilo streliť gól. Zdá sa mi, že snívam. V prvom rade ďakujem spoluhráčom a trénerom, ktorí mi dali dôveru,“ citovala AFP Yamala.

László Bénes Čítajte aj Kto vás potešil a od koho ste čakali viac? Ohodnoťte Slovákov po trpkej prehre

Španieli odohrali len tri zápasy a so šiestimi bodmi sú druhí. Na čele „áčka“ sú stopercentní Škóti, v piatom stretnutí vyhrali na Cypre hladko 3:0, keď všetky góly strelili v úvodnej polhodine.

Skupinu vedú s 15 bodmi a skóre 12:1 a sú len krôčik od postupu. Sláviť ho môžu už v utorok v prípade remízy Nórska s Gruzínskom, po ktorej by mali istotu minimálne druhého miesta v tabuľke.

"Dúfam, že si naši fanúšikovia užijú toto víťazstvo. Som si istý, že bary na Cypre museli po piatkovej noci výdatne doplniť zásoby alkoholu (smiech).

My však musíme zostať pokojní a nenechať sa strhnúť emóciami. Sme blízko, ale nič nie je rozhodnuté," vyjadril sa stredopoliar John McGinn.

Škóti sa najbližšie predstavia v kvalifikácii v októbri v Španielsku. Septembrový asociačný termín ešte využijú na odohratie prípravného zápasu s Anglickom. Ostrovné derby je na programe v utorok a je súčasť 150. výročia prvého vzájomného súboja týchto tímov.

Španieli nastúpia v rovnaký deň v Granade proti Cypru a dúfajú, že po hodoch nepríde bolenie brucha.

Ronaldo, karta Čítajte aj Strúhal grimasy, rozhadzoval rukami. Ronaldovi zápas nechutil, fotoreportéri zachytili jeho reakcie na tvrdý stret s Dúbravkom

„Musíme ísť do tohto zápasu s rovnakým nasadením. Reprezentujeme Španielsko a nemôžeme si dovoliť poľaviť,“ vyhlásil Morata.

Autor hetriku v Tbilisi sa poďakoval spoluhráčom za ukážkové prihrávky do gólových šancí: „Fabiana (Ruiza – pozn. red.) pozývam na večeru, alebo mu kúpim nejaký darček. Našiel ma parádne, ale aj ďalší spoluhráči mi adresovali skvelé prihrávky. Je radosť hrať v takomto tíme.“

Ohlasy médií na zápas Slovensko - Portugalsko Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Portugalska vyhrali aj svoj piaty...
Načítavajú sa športové výsledky...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #gruzínski futbalisti #Lamine Yamal