Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi v dôležitom dueli zakopli, v šatni mali zvesené hlavy. Maďari sa po obrate v Belehrade pýtajú: Sme neporaziteľní?

Futbalisti Česka nezvládli podľa predstáv dôležitý domáci súboj v kvalifikácii ME 2024.

08.09.2023 10:50
Martin Ádám Foto: ,
Martin Ádám sa snaží zastaviť domáceho Strahinju Pavloviča v zápase Srbsko - Maďarsko.
debata (2)

V Prahe iba remizovali s Albánskom 1:1 a hoci zostali na čele tabuľky, vo vyrovnanej E-skupine ich od štvrtého Moldavska delia iba tri body.

Tréner Calzona: Pred Portugalskom máme obrovský rešpekt, ale verím, že to dokážeme
Video

Druhé Albánsko zaostáva o bod, tretie je s mankom dvoch bodov Poľsko, ktoré až v závere po góloch Roberta Lewandowského vydrelo triumf 2:0 nad Faerskými ostrovmi.

„Je to jednoznačne strata. Sme sklamaní, chlapci mali v kabíne hlavy dole. Najmä v druhom polčase sme cítili šancu, zlepšili sme hru a dali sme dva góly, bohužiaľ, platil iba jeden. A potom po našej chybe sme ponúkli gól súperovi. Je to škoda, mali sme vyhrať,“ povedal český kormidelník Jaroslav Šilhavý podľa portálu idnes.cz.

česko wembley Čítajte viac Česi nezvládli súboj s Albánskom, Maďarov spasil Orbán. Šporar bol strojcom úspechu Slovincov

„Žiaľ, máme len jeden bod, ale kvalifikácia ide ďalej. Ľutujem však, že sme si pred ďalšími zápasmi neurobili výhodu.“

Čechom nevyšiel v domovskom stánku pražskej Slavie prvý polčas, po zmene strán však herne pridali. Z gólu sa už tešili v 48. minúte, ale útočník Lukáš Provod bol pred zakončením v ofsajde.

O osem minút neskôr sa už domáci dočkali – Tomáš Souček získal loptu, prešiel cez dvoch protihráčov a perfektne našiel Václava Černého, ktorý prekonal brankára Etrita Berišu.

Radosť trvala iba desať minút, pretože po chybe domácich v rozohrávke sa výstavnou strelou spoza šestnástky prezentoval Nedim Bajrami a zaznamenal už svoj tretí gól v kvalifikácii.

Marek Čech, nepoužívať Čítajte rozhovor Ronaldo ho poznal, ale na jachtu nepozval. Slovákove špeciality letia

„Výsledok neberieme. Je obrovská škoda, že sme to nezvládli. Môžeme si to vyčítať,“ zdôraznil Černý, ktorý sa gólovo presadil v druhom kvalifikačnom súboji za sebou.

„Chceli sme vyhrať, uľahčiť si to. Na druhej strane sme stále prví v skupine, po štyroch zápasoch máme všetko v rukách. Žijeme.“

Poliakov spasil Lewandowski

Poliaci sa vo Varšave v dueli s outsiderom skupiny dlho trápili. Defenzívu Faerčanov odkliali až v záverečnej dvadsaťminútovke a o oba góly sa postaral kanonier Lewandowski.

Domácim pomohlo aj šťastie, keď v 73. minúte spadla lopta v šestnástke hostí na ruku Odmara Faeröa a kapitán domácich nariadenú penaltu premenil. Poistku pridal ten istý hráč v 83. minúte, keď obklopený obrancami súpera zvnútra šestnástky technicky preloboval brankára.

Portugalsko, partnerky, nepoužívať Čítajte aj Krásky Portugalcov? Kabaretná tanečnica, bikiny modelka či influencerka s vyše 50 miliónmi sledovateľov

"V prvom polčase nám chýbal pokoj a trpezlivosť, po zmene strán to už bolo lepšie. Chápem divákov, ktorí na nás na konci úvodného dejstva pískali, čakali góly a lepšiu hru.

Ale napokon máme tri body a to je najdôležitejšie," povedal pre poľské médiá tréner domácich Fernando Santos. Do vývoja skupiny veľa napovie nedeľný súboj Poliakov v Albánsku.

„Ideme na horúcu pôdu, kde nás určite nečaká nič ľahké. Chceme však tri body, pôjdeme tam vyhrať,“ vyhlásil Santos.

Ronaldo prílet Čítajte aj VIDEO: Masy ľudí na letisku v Bratislave vítali legendu. Cristiano Ronaldo je na Slovensku

Maďari vedú G-skupinu

Futbalisti Maďarska urobili vo štvrtok dôležitý krok k tretej účasti na ME za sebou. V šlágri kvalifikačnej G-skupiny vyhrali na pôde favorizovaného Srbska 2:1 a pred najväčším konkurentom majú na čele tabuľky trojbodový náskok. Tretia Čierna Hora má po remíze 2:2 v Litve už päťbodové manko na lídra.

"Mali sme aj trochu šťastia, ale zaslúžili sme si vyhrať najmä za výkon v prvom polčase. V ňom sme hrali veľmi dobre, v druhom už domáci dominovali a náš náskok sme udržali iba vďaka obetavosti a srdcu. V takýchto náročných stretnutiach musíte aj trpieť, my sme to prežili a máme tri body.

Ani po inkasovanom góle sme sa nezrútili, zostali sme verní vopred stanovenej taktike a dvoma gólmi v rýchlom slede sme otočili skóre," povedal po zápase pre maďarské médiá reprezentačný kouč Marco Rossi, bývalý tréner Dunajskej Stredy.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Góly sú „no problem“ a jeden status dva milióny. Slovensko prišiel dobyť futbalový kráľ, ktorý ovládol takmer všetko

Srbi vstúpili do zápasu lepšie a už po desiatich minútach sa tešili, keď si dal vlastný gól Attila Szalai. Hostia odpovedali dvoma zásahmi v rozpätí 34. a 36. minúty. Najskôr vyrovnal Barnabás Varga, o chvíľu neskôr skóroval Willi Orbán a jeho gól sa napokon ukázal ako víťazný.

„Toto víťazstvo nie je náhodné, pretože stále pracujeme na tom, aby sme hrali sebavedomo aj na ihriskách súperov. To sa nám vypláca. Možno sme sa v druhom polčase trošku viac trápili ako zvyčajne, no silní domáci si túto situáciu vynútili. Náskok sme však ubránili a to je cenné,“ dodal Rossi.

„Tým, že sme dokázali zareagovať na gól a zdolať Srbov v Belehrade sme ukázali silu tímu a súdržnosť,“ tešilo brankára Dénesa Dibusza.

Real Madrid, štadión Čítajte aj Vynovený štadión Realu Madrid je ako z inej galaxie. Zábery pohyblivého trávnika nadchli fanúšikov: Vyzerá neskutočne

Aj maďarský portál Origo.hu vychválil Rossiho zverencov.

„Zázrak v Belehrade: je maďarská reprezentácie neporaziteľná?“ pýta sa web v titulku a zdôrazňuje, že tím je na polceste k postupu na ME 2024.

Srbský kapitán Dušan Tadič bezprostredne po stretnutí v Belehrade iba ťažko hľadal slová: „Nechcem príliš analyzovať zápas s horúcou hlavou, ale všetko sme si pokazili v priebehu dvoch minút. Dobre sme začali, viedli sme 1:0 a nemôže sa stať, že doma takto stratíme náskok a súper nám dá rýchle góly. Potom sme už naháňali výsledok, chýbal nám pokoj. Musíme si všetko prebrať, povedať si, čo nebolo dobré a ísť ďalej.“

Zaváhanie budú chcieť Srbi odčiniť v nedeľu v Litve. Čierna Hora hostí v rovnaký deň Bulharsko, ktoré je s dvoma bodmi spolu s Litvou na chvoste tejto skupiny.

Najkrajšie partnerky portugalských futbalistov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Ginevra Festa (Ruben Dias).
 Partnerkou opory...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #maďarskí futbalisti