Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostré obvinenia od Van Gaala: MS boli zmanipulované! Messi sa musel stať víťazom

Už bývalý tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal prilial olej do ohňa vyhlásením, že vlaňajšie majstrovstvá sveta v Katare boli zmanipulované v prospech výberu Argentíny, ktorého lídrom bol hviezdny Lionel Messi.

08.09.2023 08:55
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi oslavuje góle pred holandskou lavičkou s trénerom Louisom van Gaalom.
debata

Podľa už 72-ročného niekdajšieho stredopoliara bolo vopred dané, že slávnu trofej musí získať juhoamerický tím. Správu priniesol web španielskeho denníka Marca s odvolaním sa na holandský NOS.

A boli to práve Argentíčania, ktorí vo štvrťfinále svetového šampionátu vyradili Holanďanov pod vedením kouča Van Gaala.

Lionel Messi Čítajte aj Messi výstavne zachránil Argentínu a vyrovnal rekord. Bonus? Zosmiešnenie najdrahšieho hráča Premier League

Neskorší majstri sveta postúpili do semifinále až prostredníctvom penaltového rozstrelu, keďže duel sa v riadnom hracom čase aj po predĺžení skončil nerozhodne 2:2.

Oranjes prehrávali zásahmi Nahuela Molinu Lucera a Messiho už 0:2, no tesne pred koncom súboja Wouter Weghorst zariadil pokračovanie stretnutia. V predĺžení gól nepadol a v rozstrele uspeli Argentínčania.

Marek Čech, nepoužívať Čítajte aj Ronaldo ho poznal, ale na jachtu nepozval. Slovákove špeciality letia

„Pozrite sa na to, ako konali hráči Argentíny a ako my. Niektorí argentínski futbalisti zašli priďaleko, no neboli za to potrestaní, Preto si myslím, že všetko bolo vopred dohodnuté,“ povedal Van Gaal počas slávnostného galavečera najvyššej holandskej futbalovej súťaže, na ktorom si prevzal cenu za celoživotný prínos futbalu.

Na žiadosť, aby svoje slová vysvetlil, niekdajší tréner odpovedal: „Myslím vážne všetko, čo hovorím.“

Lionel Messi Čítajte aj Holanďan bol z Messiho sklamaný. Čo znamenalo gesto pred van Gaalom?

Na otázku, či sa podľa neho musel Messi stať celkovým víťazom turnaja, odpovedal: „Myslím si, že áno.“

Argentínčania po postupe cez Holanďanov zdolali v semifinále Chorvátov 3:0 a vo finále si poradili aj s obhajcami prvenstva Francúzmi. Záverečný duel o titul sa v riadnom hracom čase skončil 2:2, po predĺžení bol stav 3:3 a v rozstrele triumfovali Juhoameričania 4:2.

Najkrajšie partnerky portugalských futbalistov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Ginevra Festa (Ruben Dias).
 Partnerkou opory...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Louis van Gaal #holandskí futbalisti