Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďan bol z Messiho sklamaný. Čo znamenalo gesto pred van Gaalom?

Wout Weghorst a Lionel Messi boli najskloňovanejšími menami vybičovaného štvrťfinále medzi Argentínou a Holandskom na MS v Katare (2:2, 4:3 po rozstrele z 11 m).

11.12.2022 09:32
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi oslavuje gól pred holandskou lavičkou. Bol to odkaz pre trénera Louisa van Gaala.
debata (20)

Emócie nevychladli ani po záverečnom hvizde a kapitán juhoamerického tímu Messi vypenil na strelca oboch gólov súpera Weghorsta.

Keď útočník Besiktasu prechádzal mixzónou, Messi na neho dvakrát zakričal: „No čo pozeráš, ty hlupák? Chod preč. Áno, tým smerom, ty hlupák.“

Lionel Messi Čítajte viac Čo pozeráš, ty hlupák? Messi pred kamerou vypenil na súpera, schytal aj van Gaal

Podľa Messiho Weghorst Argentínčanov provokoval. „Navážal sa do nás a hovoril škaredé veci. Ani holandský tréner Louis van Gaal nemal k Argentíne žiaden rešpekt,“ uviedol Messi.

Ten pri gólovej oslave zamieril k holandskej lavičke a venoval jej gesto, ktoré je spojené s Messiho krajanom, niekdajšou hviezdou Juanom Románom Riquelmem.

Van Gaal v roku 2002 nestaval Riquelmeho v Barcelone na jeho obľúbenú pozíciu a ofenzívny stredopoliar tak zamieril do Villarrelu.

Holandsko, Argentína Čítajte viac Piatkovú divočinu rieši FIFA. Začala konanie voči Argentíne a Holandsku

K pozápasovým momentom sa vyjadril aj Weghorst. V rozhovore pre španielsky denník Marca povedal, že ho Messiho správanie zaskočilo.

„Chcel som mu po zápase podať ruku. Veľmi si ho vážim ako futbalistu. Neviem, prečo mi odmietol podať ruku a nechcel sa so mnou rozprávať. Moja španielčina nie je veľmi dobrá, no povedal mi neúctivé veci, ktoré ma sklamali.“

Teraz už stačilo! Ohlasy na piatkové zápasy MS Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Denník Globo píše, že Brazília je prvým tímom,...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Louis van Gaal #argentínski futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022 #Wout Weghorst