Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan môže na mladého Suslova zabudnúť. Slovenský enfant terrible ide do špičkovej ligy ku svojmu krajanovi

Holandský futbalový klub FC Groningen sa dohodol s Hellasom Verona na prestupe Tomáša Suslova. Slovenský 21-ročný reprezentant tak smeruje do talianskej Serie A, kde bude hrať po boku krajana Ondreja Dudu.

01.09.2023 21:00
Tomáš Suslov Foto:
Slovák Tomáš Suslov.
debata

Suslov prišiel do Groningenu v roku 2018, keď mal iba šestnásť rokov. Prišiel tam z Tatrana Prešov. Po rýchlom napredovaní v mládežníckej akadémii debutoval v prvom tíme 1. februára 2020 pri domácej prehre 0:1 proti VVV-Venlo. Nastúpil ako náhradník za Azora Matusiwu.

Suslov sa čoskoro stal hráčom základnej zostavy v klube boli s jeho rozvojom veľmi spokojní. Povolali ho dokonca aj do slovenskej reprezentácie a bol jedným z najmladších hráčov na európskom šampionáte.

Suslov následne dvakrát predĺžil v FC Groningen kontrakt a pod trénerom Dannym Buijsom mal dokonca viackrát na rukáve kapitánsku pásku. V klube sa živila nádej na veľký prestup, ktorý by zo Suslova mohol urobiť možno jedného z najdrahších transferov v histórii mužstva.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona nominoval a skritizoval Suslova. Reprezentácii dáva 20 percent. Ak nezmení prístup, jeho kariéra sa otočí iným smerom

V minulej sezóne sa však jeho vývoj zastavil. V rámci prípravy na túto sezónu ho dokonca poslal tréner Dick Lukkien preč zo sústredenia.

Po vzájomnom rozhovore sa zdalo, že vzduch sa vyčistil. Mladý Slovák sa totiž objavil v dvoch ligových zápasoch a po góle proti Jong Ajaxu sa dokonca zavesil Lukkienovi okolo krku.

Minulý týždeň sa to však opäť pokazilo. Pre nedodržiavanie dohôd bol opäť vyradený z kádra.

Tomáš Suslov Čítajte viac Nespáchal som vraždu ani som nebol opitý, vysvetľuje Suslov. Rysuje sa jeho prestup do Slovana, belasí odleteli do Limassolu bez Weissa

Jehp prestup je vo vzduchu už nejaký čas. Suslova veľmi chcel aj Slovan Bratislava, ale stredopoliar napokon zamieri do Hellasu Verona. Tam sa opäť stretne aj s bývalým hráčom FC Groningen Cyrilom Ngongeom.

FC Groningen dostane fixnú prestupovú čiastku 1,5 milióna eur a ďalších 100 000 eur za každých desať zápasov, ktoré Slovák v Taliansku odohrá, maximálne však 600-tisíc. Prestupová čiastka sa tak môže vyšplhať až na 2,1 mil.

Okrem toho má Groningen nárok na percento z ďalšieho predaja vo výške 12,5 percenta.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #hellas verona #FC Groningen #Tomáš Suslov