Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona nominoval a skritizoval Suslova. Reprezentácii dáva 20 percent. Ak nezmení prístup, jeho kariéra sa otočí iným smerom

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona nominoval na dva domáce kvalifikačné duely 29 hráčov a nového manažéra národného tímu Mareka Hamšíka, ktorý svoj post podrobne vysvetlí v nedeľu.

30.08.2023 11:04 , aktualizované: 11:25
Francesco Calzona Foto: ,
Francesco Calzona počas zápasu vo Vaduze.
debata (2)

Slovenskí futbalisti odohrajú oba zápasy kvalifikácie ME 2024 doma na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.

Prvý sa uskutoční 8. septembra proti favoritovi skupiny Portugalsku, o tri dni neskôr ich čaká duel s Lichtenštajnskom. Obe začínajú o 20.45.

"Teším sa, že hráči majú dobrú formu. Mám radosť, že Milan Škriniar hrá po ťažkom zranení pravidelne v klube ako je PSG.

Cieľom je získať sedem bodov," rozosmial Calzona prítomné média i seba. "Radi by sme mali čo najviac, ale vieme, kto proti nám stojí, najmä Portugalsko.

Majú v kádri ikonu – Cristiana Ronalda. Chcem od hráčov, aby išli na ihrisko s tým, že chcú vyhrať. Ak bude súper lepší, nech sa páči. Pogratulujeme mu a ideme ďalej.

Ak sa chceme rozprávať o Európe, musíme zabodovať aj s Portugalskom," povedal kouč Calzona.

Na margo nováčikov Matúša Kmeťa a Jakuba Kadáka uviedol, že mladíkov z Trenčína, respektíve Luzernu sleduje dlhšie.

"Kmeť začal ako krídelník, ale hráva ako pravý obranca, kde nemáme veľmi na výber. Sledujeme od začiatku všetky súťaže a hľadáme hráčov s dobrými charakteristikami.

Kmeť k nim patrí, musíme mu však dať čas na rast. Je tu, aby si trochu oťukal systém a vedel, čo od neho na tomto poste očakávam. Za Pekaríkom je tam diera, skúšame aj tieto varianty," vysvetlil Calzona.

11. Tomáš Suslov Čítajte viac Čo vyviedol? Slovák Suslov porušil disciplínu, podľa Holanďanov ho Groningen vyradil z kádra

Vyjadril sa aj ku kauze ohľadom Tomáša Suslova, ktorý je jednou nohou preč z Groningenu.

"K jeho problémom v klube sa vyjadrovať nebudem. Nechcem vyrieknuť nejaký súd, lebo nemám podrobné informácie. Od Suslova však čakám veľa.

Nie som spokojný, ako na ihrisku v národnom tíme vyzeral. Dáva 20 percent z toho, čo môže ponúknuť. Musí sa zlepšiť.

Priniesť kvalitnejšie výkony a tiež správanie mimo ihriska. Ak to nespraví čím skôr, kariéra pôjde iným smerom, ako si predstavujem," kritizoval Calzona.

Róbert Boženík Čítajte viac Prekonal brankára aj dvoch obrancov. Slovák zažíva parádny štart v Portugalsku, jeho góly posunuli tím na vrchol

Talianskeho kormidelníka potešila aj strelecká forma Róberta Boženíka v Boaviste Porto.

„Mám v neho obrovskú dôveru. Správa sa príkladne. Som rád, že sa mu darí. Robí veľa pre futbal a ten mu to teraz vracia. Preto je v reprezentácii, lebo má prístup a teraz je aj gólový.“

V nominácii A-tímu nie je stopér Cagliari Adam Obert, ktorý je vo výbere kouča národného tímu do 21 rokov Jaroslava Kentoša.

Tomáš Suslov Čítajte viac Nespáchal som vraždu ani som nebol opitý, vysvetľuje Suslov. Rysuje sa jeho prestup do Slovana, belasí odleteli do Limassolu bez Weissa

"Zaslúžil by si byť s nami. Je tretí rok, čo hrá dobre v Taliansku. Máme veľa hráčov na tejto pozícii a on len na základe toho, že máme veľkú silu na tomto poste, nie je s nami.

Stále bude pre nás – v dobrom – problémom. Adam je budúcnosťou slovenského futbalu, bezpochyby. Rovnako ako Nino Marcelli zo Slovana," uzavrel Calzona.

Na lavičke národného tímu je rok. Ako sa mu pozdáva progres slovenskej reprezentácie?

"Stále tvrdím, že chcem vidieť rast. Je dôležitejší ako výsledky. Viesť reprezentáciu je ťažké, chce to čas. Akceptujem kritiku, je to proces. Ak bude rasť, prídu aj výsledky.

Posledné zápasy nám vyšli aj výsledkovo aj herne. Povolali sme 45 hráčov a z toho 13 z najvyššej súťaže.

Minimálne 31 odohralo aspoň minútu. Dvere sú otvorené všetkým. Vymenilo sa tu veľa hráčov, ktorí si to zaslúžili. Tieto čísla ma tešia."

Ohlasy Trnava - Dnipro Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Zápas play off Európskej konferenčnej ligy...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona