Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal padnúť určitý počet gólov, tvrdí tréner. Český rozhodca skončil, čelí obvineniam z podvodu

Český futbalový rozhodca Michal Paták čelí obvineniam z podvodu a podozreniam zo stávkového podvodu.

22.08.2023 22:16
Michal Paták Foto:
V roku 2016 ešte Michal Paták pískal stretnutia v najvyššej českej futbalovej lige.
debata

V nedávnom zápase tretej najvyššej českej súťaže medzi FK Admira Praha a B-tímom Českých Budějovíc (2:1) nariadil mimoriadne sporný pokutový kop.

Príslušná komisia ho následne s okamžitou platnosťou vylúčila z listiny arbitrov a pre uvedenie nepravdivých údajov v zápise o zápase sa bude situáciou zaoberať aj disciplinárna komisia.

798729170 Čítajte viac Kde ju to chytil? Španiel oslavoval gól s rukou na pravom prsníku asistentky. Povesť mu to nezlepšilo

Situáciu bude prešetrovať aj etická komisia, keďže došlo aj k v viacerým podozrivým stávkam. Neštandardná bola aj dĺžka nadstaveného času. „Časy oboch polčasov uvedené v zápise o zápase nekorešpondovali s reálnym dianím na hracej ploche,“ konštatoval Rudolf Špoták, predseda Komisie rozhodcov Riadiacej komisie pre Čechy, pod ktorú spadá tretia najvyššia súťaž.

Paták uviedol, že v prvom polčase pridal k riadnemu hraciemu času päť minút a v druhom štyri. Predmetnú penaltu však odpísal vo ôsmej minúte pôvodne trojminútového nadstaveného času prvého polčasu a k jej realizácii došlo až v desiatej.

381288239 Čítajte viac Škandál v Česku. Indície ukazujú na predaný zápas. Stávková kancelária a zväz sa obrátia na políciu

„Neviem to vysvetliť. Verím, že Disciplinárna komisia bude reagovať a vyhodnotí to ako podvod. Nesprávne uvedenie informácií do zápisu o zápase bolo úplne evidentné,“ poznamenal Špoták.

„Pána Patáka som cez prestávku upozornil, že viem, o čo tu ide a že to, čo spravil, nie je dobré. Tiež som mu povedal, že si myslím, že má stavené alebo že je stavené na zápas. On mi povedal, nech sa sústredím na naše A-mužstvo, ktoré hrá zle. Myslíme si, že do polčasu mal padnúť určitý počet gólov,“ citoval trénera hostí Dušana Žmolíka idnes.cz.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...
debata chyba
Viac na túto tému: #stávkovanie #Michal Paták