Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialenosť či reálny plán? Anglicko si na lavičke mužskej reprezentácie vie predstaviť ženu

Generálny riaditeľ anglickej futbalovej federácie FA Mark Mullingham naznačil, že súčasná trénerka ženského národného tímu Sarina Wiegmanová môže byť potenciálnou náhradou za Garetha Southgatea pri mužskej reprezentácii.

17.08.2023 20:04
797950769 Foto:
Holandská trénerka Sarina Wiegmanová môže po majstrovstvách Európy doviesť k titulu ženskú reprezentáciu Anglicka aj na majstrovstvách sveta.
debata

Šéfka lavičky ženského výberu priťahuje pozornosť po tom, ako doviedla Anglicko do finále ženských majstrovstiev sveta, v ktorom sa jej výber stretne so Španielskom.

Wiegmanová sa o veľký úspech postarala už minulý rok, keď priviedla reprezentáciu k titulu na majstrovstvách Európy. Predtým sa jej darilo na lavičke Holandska, s ktorým vybojovala titul na ME v roku 2017 a o dva roky neskôr získala striebro na MS.

11. Slovan vs Haifa Čítajte viac Slovan vynechá dva zápasy v lige. Duel v Ružomberku si odložil, Michalovce stopol covid

Britské médiá priniesli informáciu, že v prípade nedeľňajšieho úspechu vo finále šampionátu by pri ženskej reprezentácii skončila. Generálny riaditeľ Bullingham dúfa, že Wiegmanová zostane vo funkcii. No nevylúčil možnosť, že sa ujme mužskej reprezentácie.

„Sarina robí pri ženskej reprezentácii skvelú prácu. Nepáčia sa mi slová, že pri rozprávaní o mužskom tíme hľadáme najlepšieho muža na túto prácu. Najlepšie je sa vyjadrovať, že sa pozeráme po najlepšom človeku,“ uviedol Bullingham.

Olympiakos Čítajte viac Šialené scény v gréckych väzniciach. Chorvátov, ktorí zavraždili fanúšika AEK, dobehli v base čierne spomienky na poriadnu bitku

Skonštatoval, že futbal zaostáva za inými športmi z hľadiska nedostatku tréneriek na vrcholovej úrovni. „Myslím si, že to musíme zmeniť a či si myslím, že by Sarina mohla robiť akúkoľvek prácu vo futbale, tak hovorím áno.“

Dodal, že ak sa uvoľní miesto v niektorej z vedúcich pozícii pri národných výberoch, nepozerali by na to, či je vhodná pre ženy alebo mužov. „Hľadali by sme najlepšieho človeka na túto prácu, ktorý by dokázal vyhrávať zápasy.“

Najsledovanejšie futbalistky na sociálnych sieťach Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa počtu sledovateľov...
debata chyba
Viac na túto tému: #anglická futbalová reprezentácia #Gareth Southgate #Football Association