Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené scény v gréckych väzniciach. Chorvátov, ktorí zavraždili fanúšika AEK, dobehli v base čierne spomienky na poriadnu bitku

Viac ako stovka chuligánov z Chorvátska je momentálne vo viacerých gréckych väzniciach kvôli vražde podporovateľa klubu AEK Atény Mihalisa Kacurisa (29). Udalosť sa odohrala minulý týždeň deň pred plánovaným zápasom 3. predkola Ligy majstrov medzi AEK Atény a Dinamom Záhreb.

17.08.2023 16:00
Olympiakos Foto:
Transparenty fanúšikov Olympiakosu v gréckom väzení.
debata (2)

Duel napokon preložili na terajšiu sobotu…

Členovia neslávne známej skupiny Bad Blue Boys zo Záhrebu minulý týždeň v Aténach bodli Gréka, ktorý neskôr zomrel. Grécka polícia zadržala obrovské množstvo z nich a teraz ich vyšetrujú.

Aby sa nemohli navzájom ovplyvňovať, chorvátski chuligáni boli rozmiestnení vo viacerých väzniciach.

Dinamo Záhreb Čítajte viac Chorváti zákaz obišli a z Atén si vezú na rukách krv. Netreba sa vraj s nimi zahrávať. Kto sú zlí, modrí chlapci zo Záhrebu?

Po príchode do trestných ústavov ich však skupina fanúšikov Olympiakosu, ktorí sú vo väzení, privítala viac ako „srdečne“ a rozvinula „uvítacie“ transparenty. Upozorňujeme na uvodzovky pri slovách srdečne a uvítacie.

Pre vysvetlenie…

Fanúšikovia Olympiakosu sú v družobnom vzťahu s priaznivcami srbskej Crvenej zvezdy Belehrad. Tí si hovoria Delije. Je tiež známe, že Gréci pred niekoľkými rokmi logisticky pomohli Srbom usporiadať stretnutie na letisku v Aténach a doslova tam zmlátili niekoľko desiatok chorvátskych Bed Blue Boys.

Nenápadné podujatie sa konalo na letisku Elefterios Venizelos v Aténach v novembri 2019. Priaznivci Crvenej zvezdy dokonca ponižovali zbitých Chorvátov tým, že ich pri tom natáčali.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Olympiakos Pireus #Dinamo Záhreb #Bad Blue Boys