Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto bol najlepším futbalistom v Európe? UEFA vybrala trojicu finalistov

Kevin de Bruyne, Erling Haaland a Lionel Messi sú finalisti na ocenenie najlepší futbalista v Európe za uplynulú sezónu.

17.08.2023 16:22
719177727 Foto:
Vlani sa hráčom roka podľa UEFA stal útočník Realu Madrid Karim Benzema.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) o tom informovala vo štvrtok na svojej oficiálnej stránke. Meno víťaza vyhlásia 31. augusta v Monaku, kde zároveň vyžrebujú aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

Najväčším favoritom je argentínsky kapitán majstrov sveta, ktorý sa v lete po odchode z Paríža Saint-Germain dohodol na spolupráci s tímom zámorskej MLS Interom Miami.

Olympiakos Čítajte viac Šialené scény v gréckych väzniciach. Chorvátov, ktorí zavraždili fanúšika AEK, dobehli v base čierne spomienky na poriadnu bitku

Messi získal cenu UEFA dvakrát v jej 12-ročnej histórii. Jeho súpermi medzi finalistami sú de Bruyne a Haaland z Manchestru City, ktorí pomohli mužstvu k zisku treble (Premier League, Liga majstrov a Pohár FA) a v stredu vyhrali premiérovo aj Superpohár UEFA.

Kylian Mbappe sa v hlasovaní trénerov a novinárov z Európy umiestnil na šiestom mieste. Pred ním skončili stredopoliari City Ilkay Gündogan a Rodri.

Boris Godál Čítajte viac Šejk dal Neymarovi len o trošku viac ako mne, uškŕňa sa slovenský veterán. Dostal som aj auto a parádnu vilu - úplne zbytočne

Zoznamy kandidátov na ocenenia pre hráčky a trénerov zverejnia na budúci týždeň po skončení MS žien, uviedla UEFA. Anglicko sa v nedeľu stretne vo finále v Austrálii so Španielskom.

Pep Guardiola je favorit na ocenenie pre najlepšie kouča za uplynulú sezónu. Nominovaní sú aj Simone Inzaghi z Interu Miláno, ktorý doviedol svoj tím do finále LM. Tretím je Luciano Spalletti, ktorému sa podarilo s Neapolom získať titul v Serii A.

Futbalisti s najvyššími prestupovými poplatkami Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Hernán Crespo - 126,94 mil. eur. Počet...
debata chyba
Viac na túto tému: #Karim Benzema #Kevin De Bruyne #Erling Haaland #Hráč roka UEFA