Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šejk dal Neymarovi len o trošku viac ako mne, uškŕňa sa slovenský veterán. Dostal som aj auto a parádnu vilu - úplne zbytočne

Do Saudskej Arábie chodí v poslednom čase množstvo elitných futbalistov a trebárs taký Neymar dostal do zmluvy aj veľa ďalších výhod než len vysoký plat. Pomery v saudskoarabskej lige popísal pre TV Nova aj slovenský futbalista Boris Godál, ktorý hral tamojšiu ligu posledný polrok a zahral si aj proti Cristianovi Ronaldovi.

17.08.2023 11:16
Boris Godál Foto:
Boris Godál.
debata (4)

Boris Godál začínal s futbalom v Trenčíne, ale vyskúšal si aj angažmán v poľskom Lubine a v Limassole na Cypre. Posledný polrok ale strávil v Saudskej Arábii na hosťovaní z Podbrezovej. Od januára do júna hral za nováčika najvyššej saudskoarabskej ligy Al Adalah.

V letnom prestupovom období odišlo do Saudskej Arábie množstvo výborných futbalistov z Európy a nasledovali tak Ronalda, ktorý tam zamieril už v januári. Podľa slovenského hráča za tým je snaha krajiny o organizovanie majstrovstiev sveta v roku 2034.

"Prvý to začal Cristiano, keď sa nemohol dostať do nejakého top tímu, ktorý by hral Ligu majstrov, tak sa rozhodol ísť týmto smerom. Stal sa ich hlavnou tvárou, to ho tiež lákalo.

Saudovia chcú usporiadať majstrovstvá sveta a Ronaldo je ich hlavnou tvárou na propagáciu saudskej ligy aj celej krajiny," popísal dôvody Godál.

Neymar 1 Čítajte viac Pochváľ Saudskú Arábiu a dostaneš majlant. Neymarov kontrakt berie dych, čaká ho vila i tri superautá

"Saudom to nevyšlo s Messim, aj keď ho lanárili na gigantické peniaze. Ale je vidieť, že Messimu o peniaze nejde. Saudovia sa ale nevzdali a priviedli mená ako Benzema, Kanté a teraz Neymara.

Sú sebavedomí, vedia, za čím idú, a ten cieľ chcú splniť. Chcú sa viac dostať na futbalovú mapu. Sám som zvedavý, čo sa tam stane s futbalom za päť, šesť rokov," zhrnul súčasný hráč Banskej Bystrice.

Neymar má vraj v zmluve okrem finančného ohodnotenia aj množstvo ďalších výhod. Bude mať k dispozícii vlastné lietadlo a vilu so služobníctvom.

Tiež dostane výnimku a bude môcť bývať so svojou priateľkou Brunou Biancardiovou, čo sa normálne v Saudskej Arábii nesmie. Spolu môžu žiť len zosobášené páry.

SR Futbal FL 6. kolo udržanie Zlaté Moravce Michalovce NRX Čítajte viac Slovák po polroku v kráľovstve: Nepoznajú smerovky a neriešia, kto je bohatý a kto chudobný. Ale preplatia všetko a každého

​"To je úplne odstrelené do vesmíru. Už je toho príliš. Je to hráč, ktorý vzbudzuje pozornosť a je mediálne známy. Nesie si to so sebou, že sa detaily zo zmluvy dostanú von, čo by sa nemalo diať. Tú výnimku na spoločné bývanie dostal aj Ronaldo, takže Saudovia už nie sú tak konzervatívni ako pred niekoľkými rokmi.

Aj spoluhráči mi hovorili, že sa tá krajina trochu otvára. Už to tam nie je tak striktné ako pred 40 rokmi. Môj názor je, že kráľov syn (korunný princ Muhammad bin Salmán) chce, aby sa jeho krajina trochu podobala Dubaju, otvorila sa Európe a turizmu," zhodnotil Godál.

Sám mal od klubu okrem dobrého platu aj nejaké bonusy. „Neymarova zmluva je len o trošku lepšia, než som mal ja,“ smial sa Godál. ň

Neymar Čítajte viac Neymara čaká v novom klube súkromné lietadlo i vila s personálom. Šéf PSG mu poslal odkaz

„Hneď ako som prišiel, dostal som veľkú vilu, úplne zbytočne, a auto. Manželka a dcéra tu neboli, pretože mali svoje povinnosti v škole a v práci, takže prišli len na týždeň, cez ramadán, keď to bolo pokojné,“ dodal.

„Platovo to bolo neporovnateľné s tým, čo som mal na Slovensku, ale aj na Cypre a v Poľsku. Na koniec kariéry som dostal možnosť si zahrať proti takým hráčom a niečo zažiť, lepší plat bol skôr taký bonus,“ dodal 36-ročný Slovák.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Boris Godál