Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené, futbalový zločin, reagujú v Česku na zlyhanie najlepšieho rozhodcu. Išlo o penaltu či zjavné simulovanie?

Futbalisti Hradca Králové privítali v rámci 3. kola najvyššej českej ligy na novom štadióne České Budějovice. Domáci vyhrali jednoznačne 5:1, no viac ako výsledok rezonuje v médiách verdikt hlavného rozhodcu Dalibora Černého. Ten odpískal v 51. minúte pokutový kop. Z videa je však zjavné, že útočiaci hráč skočil obrancovi na nohu a následne nafilmoval pád.

06.08.2023 20:32
794573699 Foto:
Hradec Králové hostil na novom štadióne České Budějovice.
debata (2)

Na samotný zápas nemala situácia z druhého polčasu výrazný vplyv. Domáci v tom čase viedli už 4:1.

Útočník Václav Pilař sa s loptou dostal do pokutového územia. Brániaci Pavel Osmančík sa mu snažil v sklze zabrániť v strele.

Po kontakte Pilař spadol na zem a rozhodca, ktorý mal na situáciu dobrý výhľad, nariadil penaltu.

Andraž Šporar Čítajte viac Slovan na jeho predaji rekordne zarobil. Ak chcete zažiť peklo na štadiónoch, príďte do Grécka, vraví Šporar

„Spravil som šikovnú kľučku. Síce som už nemohol ohroziť bránu ale loptu som si posunul po čiare. Potom ma súper trafil nohou. Bol som si istý, že to je penalta,“ opísal pre český web iSport.cz sporný moment Pilař. Zároveň dodal, že si ešte musí pozrieť video, aby sa vedel k situácii lepšie vyjadriť.

Zo spomalených záberov je však vidieť, že súperovi sám šliapol na nohu a navyše smerom k nemu vytočil kopačku.

Hlavný rozhodca dostal od kolegov z centrály VAR pokyn, aby si išiel situáciu overiť na videu, pretože z ich pohľadu sa o penaltu nejednalo.

Ani po konzultácií a analýze viacerých spomalených záberov však hlavný rozhodca svoj verdikt nezmenil. Po zápase vysvetlil prečo sa tak rozhodol.

"Nariadil som pokutový kop za podrazenie hráča. Videorozhodca ma zavolal, aby som si išiel situáciu overiť. Podľa nich to pokutový kop byť nemal.

Ja som na to mal iný názor z dôvodu, že obranca nezahral loptu, Pilař šliapol na nohu obrancu, keď dostupoval na zem pričom došlo k podrazeniu," hodnotí svoje rozhodnutie Dalibor Černý, ktorý mal vlani najlepšie hodnotenia spomedzi všetkých arbitrov v najvyššej českej lige.

Na sociálnych sieťach vyvolal pokutový kop búrlivú diskusiu. Viacerí sa zhodli na tom, že Pilař faul výrazne prifilmoval a mal byť potrestaný žltou kartou.

Arsenal Čítajte viac Arsenal vstal z mŕtvych, posily za 231 miliónov sa vyplatili. Víťaz Ligy majstrov padol

„Je to jasný futbalový zločin, navyše s VAR-om,“ reagoval jeden z fanúšikov.

„Šialené. Toto nemôže človek, ktorý to robí profesionálne a berie za to slušné peniaze nikdy ponechať ako penaltu,“ znel ďalší komentár.

Našli sa však aj takí, ktorí verdikt rozhodcu schvaľovali a označili za správny.

Situáciou sa bude v pondelok zaoberať aj komisia rozhodcov, ktorá dá definitívnu bodku za všetkými dohadmi o tom, či bola penalta nariadená správne alebo nie.

Platy rozhodcov v top ligách Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Strážia najväčšie hviezdy i pravidlá...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #České Budějovice #Hradec Králové