Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan na jeho predaji rekordne zarobil. Ak chcete zažiť peklo na štadiónoch, príďte do Grécka, vraví Šporar

Keď v roku 2020 odchádzal zo Slovana Bratislava do Sportingu Lisabon, išlo o najväčší prestup v histórii slovenskej ligy. Slovenský majster vtedy zinkasoval za slovinského reprezentanta rekordných 6 miliónov eur a ďalší milión si mal pripísať v bonusoch.

26.07.2023 12:15 , aktualizované: 14:54
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar zažil v drese Slovana Bratislava úspešné obdobie.
debata

Útočník Andraž Šporar (29) pomohol klubu z Tehelného poľa v sezóne 2018/2019 k zisku titulu, keď sa stal s 29 gólmi najlepším strelcom súťaže.

Aktuálne pôsobí v Panathinaikose Atény. V rámci predkola Ligy majstrov sa predstavil po čase na Slovensku.

V súboji s ukrajinským Dniprom-1, ktoré hrá domáce zápasy na neutrálnej pôde v Košiciach, strelil pri víťazstve 3:1 úvodný gól stretnutia. Po zápase si oprášil slovenčinu.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte viac Slovan s Mostarom? Za prvý polčas by mali hrať tak Figu majstrov! Pred druhým Weiss vytiahol živú vodu

Do domácej odvety si veziete dvojgólový náskok. Ako ste sa v zápase cítili?

Veľmi dobre. Myslím si, že aj moji spoluhráči. Vyhrali sme zaslúžene. Musím ale povedať, že ma trochu mrzí inkasovaný gól v závere stretnutia. Výsledok 3:1 je pre nás veľmi pozitívny, rozhodne ale budeme chcieť zvíťaziť aj v domácej odvete.

Pýtali sa vás spoluhráči na Slovensko?

Najskôr si mysleli, že ideme hrať do Slovinska. Vysvetlil som im, že je to rozdiel, Slovensko a Slovinsko sú dve odlišné krajiny.

Bol pre vás zápas na Slovensku výnimočný, keďže ste tu zažili úspešné roky v Slovane?

Je pravda, že som tu hral prvýkrát, odkedy som opustil Slovan. Strelil som gól, takže asi mi Slovensko po futbalovej stránke skutočne vyhovuje.

Aj ste si zaspomínali na Slovan?

Samozrejme. Škoda, že sme nemohli hrať takýto zápas na Tehelnom poli. Bolo by to pre mňa ešte výnimočnejšie. Páči sa mi však aj nový štadión, ktorý postavili v Košiciach. Ihrisko aj zázemie je veľmi kvalitné. Pre slovenský futbal je len dobré, že sa stavajú nové štadióny.

Do Košíc pricestovalo veľa gréckych fanúšikov. Cítili ste ich podporu z tribún?

Sú skvelí. Aj v domácej lige s nami cestujú na zápasy, ktoré hráme u súperov. Niekedy cestujeme aj vyše štyri hodiny a príde nás podporiť 20-tisíc fanúšikov. Museli by ste prísť do Grécka, aby ste videli, aké peklo dokážu urobiť na štadióne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #predkolo Ligy majstrov #Panathinaikos Atény #Andraž Šporar