Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hviezdny Neymar má opletačky so zákonom. Hrozí mu miliónová pokuta

Brazílskemu futbalistovi Neymarovi hrozí pokuta vo výške približne 980-tisíc eur za výstavbu na umelom jazere v brazílskom meste Mangratiba.

25.06.2023 11:21
00. Monako Foto:
Najdrahší futbalista histórie Neymar pobúril prácami na svojom pozemku brazílske úrady.
debata

Podľa ministerstva životného prostredia si práce vyžiadali odlesňovanie, búranie skál a presmerovanie rieky. O ďalšom postupe rozhodnú príslušné orgány po predložení licencií a po tom, čo súd rozhodne prípadnom porušení zákona.

Inšpektori po príchode na miesto identifikovali pohyb v zakázanom priestore a aj nové ekologické priestupky. Neymar za to dostal pokutu.

Kylian Mbappé Čítajte viac Chovajú si hada na prsiach. Mbappé má na stole 150 miliónov. Prečo by odchádzal z PSG?

Inšpektori počas kontroly zistili, že v uplynulý piatok 23. júna bol futbalista na pozemku a vstúpil do jazera, pričom ignoroval príkaz na obmedzenie vydaný tajomníkom a civilnou políciou, ktorá velila akcii vykonanej deň predtým. V ten istý deň Neymar prijal aj účastníkov reality show Genesis Experience a ďalších obchodných partnerov.

Zákaz prác nezabránil hráčovi usporiadať párty k slávnostnému otvoreniu otvoreniu nového jazera. Oznámenie umiestnené úradmi na mieste dokonca použili pre fotografie počas akcie.

Radnica v meste Mangratiba informovala, že na práce bolo "uvalené embargo ako preventívne opatrenie na zastavenie degradácie prostredia a že nasledujúcim procesom bude vypracovanie správy o kontrole pre právnu analýzu“.

Králi vlastných gólov. V Anglicku "žiaril" Slovák Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vedia trafiť. Nie však do správnej bránky. Nie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Neymar