Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mbappé sa kajal pred médiami: Nemyslel som si, že list môže niekoho zabiť

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe vo štvrtok vyhlásil, že jeho jediná možnosť je nateraz zostať v Paríži Saint-Germain.

15.06.2023 20:24
France Soccer League One Foto: ,
Jediná možnosť je zostať v Paríži, tvrdí Kylian Mbappé.
debata

Dvadsaťštyriročný útočník pred dvoma dňami potvrdil, že nevyužije opciu na automatické predĺženie kontraktu o dvanásť mesiacov, keď mu v lete 2024 vyprší súčasná zmluva. Zároveň informoval, že rozhodnutie padlo už pred rokom a s klubom o predĺžení kontraktu nikdy nerokoval.

„Už som na to odpovedal. Povedal som, že môj cieľ bol pokračovať v klube, zostať v PSG, teraz je to moja jediná možnosť,“ odpovedal Mbappe na otázku, ako vidí svoju najbližšiu budúcnosť.

03. Željko Gavrič Čítajte viac Dunajskú Stredu posilnil Srb z Ferencvárosu. DAC s ním podpísal trojročnú zmluvu

Francúzsky reprezentant sa momentálne pripravuje s národným tímom na piatkový zápas kvalifikácie EURO 2024 s Gibraltárom.

Mbappe v utorok informoval vedenie klubu listom, aby potvrdil svoje rozhodnutie spred roka aj písomnou formou: „Nemyslel som si, že list môže niekoho ‚zabiť‘ alebo uraziť.“

Jeho rozhodnutie okamžite vyvolalo špekulácie o tom, že z PSG odíde už toto leto. Tento zámer môže mať aj samotný klub, keďže v prípade vypršania zmluvy na budúci rok by hviezdny útočník odišiel úplne zadarmo. „Nie, nešokovalo by ma to,“ odvetil Mbappe na otázku o možnom prestupe.

746619049 Čítajte viac Budúcnosť Mbappého? Vec národného záujmu: Udržať v Paríži ho chce aj prezident Macron

Kapitán Francúzska zároveň odmietol špekulácie, že by načasovaním svojho rozhodnutia ovplyvnil prípravu národného tímu na najbližšie zápasy: „Ľudia môžu rozprávať, kritizovať, chápem to. Ale nemajú všetky informácie. Viem, čo robím a prečo to robím. Ako kapitán mam zodpovednosť a trochu rozruchu ma pred ňou nedonúti utiecť.“

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu vyhlásil, že sa „posnaží presadiť“, aby Mbappe zostal v krajine. „Chce, aby som zostal v Paríži a môj cieľ je zostať, takže sme na rovnakej vlnovej dĺžke,“ dodal.

Francúzi po zápase s Gibraltárom privítajú v pondelok ďalšieho súpera z B-skupiny Grécko. V úvodných dvoch dueloch vyhrali nad Holandskom (4:0) a Írskom (1:0). Informovala o tom agentúra AFP.

Krásna Maďarka Viktória Vargová, manželka hviezdy Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Viktória Vargová sa narodila v júli 1991 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #Kylian Mbappé