Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Hamšík v Slovane aj vďaka peniazom slávneho hokejistu. Plavucha mu kariéru rozbehol desiatkami tisíc korún

V tom čase ste mali 33 rokov. Venovali ste sa profesionálne hokeju?

Mal som práve prestávku v kariére. Ukončil som ju, ale vrátil som sa k nej, hrával som ešte vo Zvolene a doma v Banskej Bystrici.

Urobili by ste podobné gesto aj v prípade iného mladého športovca?

Určite veľa zavážilo, že som sa poznal s Richardom Hamšíkom. A tiež som dal na odporúčanie kamaráta, ktorého som poznal dlhšie a on poznal lepšie aj pomery v Bystrici. Bola to zásluha pána Beňa, že som sa k nim pridal.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...

Sledovali ste potom Marekovu kariéru pozornejšie?

To je prirodzené, zaujímal som sa o ňu, keď sme do nej aj trochu investovali… (smiech) Vo všeobecnosti sledujem šport a držím palce všetkým slovenským športovcom. Obdivujem tých, ktorí sa aj v ťažkých podmienkach, ktoré na Slovensku v športe vládnu, dokážu presadiť aj vo svete. V Marekovom prípade som mal dokonca aj spätnú väzbu. Vďaka nemu a jeho otcovi som sa dostal na viaceré zápasy talianskej ligy, zabezpečili mi lístky.

Marekov otec tvrdí, že neskôr ste odmietli peniaze, keď vám ich chcel vrátiť…

To je jasné, mali sme radosť, že sa Marekovi darilo. Život sa nekončí tridsiatimi tisíckami…

Nemotivovala vás aj situácia z vašej kariéry, ktorá sa tiež nerozbiehala hladko?

V pätnástich rokoch som končil s hokejom… Prechádzali sme zo starších žiakov do mladšieho dorastu a nezmestil som sa do mužstva. Povedali mi, že zo mňa nič nebude. Hrával som v Banskej Bystrici a odišiel som vtedy do Detvy. Ľahká situácia to nebola. Áno, vybavila sa mi a povedal som si, že chlapcovi pomôžem.

borjan, nita Čítajte viac Veľké mená s titulmi. Jedného šikanovali na MS, druhý chytil jedenástku Agüerovi. Kto bude stáť v bránke Slovana?

Ako často ste chodili na zápasy do Neapola?

V Neapole som nebol ani raz. Chodil som na zápasy na severe Talianska, lebo tam žije aj moja rodina, ktorú som navštevoval. Videl som veľa stretnutí. Bol som vo Verone, v Turíne, Miláne, vo Florencii… Marek bol v tom čase všade oslavovaný, stal sa veľkou hviezdou v talianskom futbale.

Bol nejaký zápas, ktorý vás špeciálne upútal?

Každý bol pre nás zážitok. Výborný zápas sme zažili, keď hral Neapol na San Sire s AC Miláno. Neapolčania síce prehrali, ale futbal bol výborný, skvelá atmosféra, plný štadión. Za domácich hral ešte Ronaldinho, paráda.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Vlastimil Plavucha #Richard Hamšík