Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter bez Škriniara postúpil do finále pohára. Proti Juventusu mu stačil gól

Futbalisti Interu Miláno postúpili do finále Talianskeho pohára. V stredajšej semifinálovej odvete zdolali Juventus Turín 1:0 po góle Federica Dimarca. Slovenský reprezentant Milan Škriniar nefiguroval na súpiske Interu pre zranenie.

26.04.2023 23:11
Italy Soccer Italian Cup Foto: ,
Federico Dimarco, autor jediného gólu v odvete semifinále Talianskeho pohára.
debata

V prvom súboji sa zrodila remíza 1:1. Finálovým súperom Milánčanov bude úspešnejší z dvojice Fiorentina/Cre­monese.

Domáci začali v odvete lepšie a už v 15. minúte otvoril skóre duelu. Nicolo Barella poslal loptu z prvej na Federica Dimarca, ktorý zakončil do protipohybu brankára Mattia Perina. Juventus urobil po zmene strán zmenu v zostave, Filipa Kostiča nahradil Arkadiusz Milik.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Večer hrôzy pre Arsenal: Manchester City nedal lídrovi Premier League šancu

„Nerazzurri“ sa v 52. minúte predčasne tešili z vedenia 2:0. Edin Džeko síce po individuálnej akcii dostal loptu do siete, no bosniansky útočník bol v čase prihrávky od Mattea Darmiana v postavení mimo hry. Domáci mohli rozhodnúť o dvadsať minút neskôr, keď sa po štandartnej situácii dostala lopta k Henrichovi Mchitarjanovi.

Jeho pokus však zneškodnil brankár Perin. Juventus si nedokázal počas druhého polčasu vytvoriť stopercentnú šancu a tento rok nezabojuje o titul. V zostave domácich nefiguroval slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý sa podrobil operácii bedrovej chrbtice a čaká ho dlhá pauza.

Livakovič chytená penalta Montpellier Čítajte viac V Záhrebe si mädlia ruky. Manchester United nachystal balík na hviezdu MS v Katare

Inter môže získať domácu pohárovú trofej deviatykrát v histórii a obhájiť titul z minulého roka. Jeho finálový súper vzíde z druhého semifinále, v ktorom disponuje Fiorentina náskokom 2:0 z prvého zápasu z ihriska Cremonese. Odveta je na programe vo štvrtok o 21.00 h. Finále sa uskutoční 24. mája v Ríme.

odveta semifinále Talianskeho pohára
Inter Miláno – Juventus Turín 1:0 (1:0)
Góly: 15. Dimarco
/prvý zápas 1:1, Inter postúpil do finále/

Jedenástka najdrahších futbalistov sveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V jedenástke najdrahších futbalistov sveta...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Inter Miláno #Taliansky pohár