Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kauza Barcagate naberá na obrátkach. Katalánci budú čeliť obvineniu, píšu Španieli

Podľa denníka El Pais sa španielska prokuratúra rozhodla obviniť FC Barcelona z korupcie kvôli platbám vo výške siedmich miliónov eur bývalému podpredsedovi komisie rozhodcov.

07.03.2023 17:55
Joan Laporta Foto:
Súčasný prezident FC Barcelona Joan Laporta všetky obvinenia z korupcie odmieta.
debata

Prokuratúra obvinenia bezprostredne nepotvrdila a uviedla, že zatiaľ nebolo podané nič. El Pais o tom informoval na základe nemenovaných zdrojov blízkych tejto záležitosti.

Barcelona je pod drobnohľadom, odkedy sa dostala na verejnosť správa, že klub za niekoľko rokov zaplatil milióny dolárov spoločnosti, ktorá patrila podpredsedovi komisie rozhodcov španielskej federácie Josému Maríovi Enríquezovi Negreirovi.

Platby, ktoré ešte neboli spojené s akoukoľvek nezákonnou činnosťou klubu, boli pôvodne vyšetrované v rámci daňovej kontroly v spoločnosti.

FC Barcelona Čítajte viac Bezmocný katalánsky gigant: Barcelona nesmie registrovať ani kupovať hráčov

Španielska liga a španielska federácia sa touto záležitosťou zaoberajú. Barcelona uviedla, že si najala nezávislú firmu, aby vykonala vlastné vyšetrovanie.

Vedenie La Ligy uviedlo, že športové sankcie proti Barcelone nie sú možné, pretože uplynula premlčacia lehota týkajúca sa nezrovnalostí. Ostatné španielske ligové kluby vyjadrili svoje obavy z platieb.

Barcelona odmietla akékoľvek previnenie alebo konflikt záujmov. Súčasný prezident Joan Laporta trvá na tom, že klub si nikdy „nekupoval rozhodcov“.

Španielsko Futbal pohár 1/2 Real Barcelona Čítajte viac Dusno po El Clásicu. Barcelona si nezaslúžila vyhrať, vravel Ancellotti. Xavi nazval hráča Realu hlupákom

„Nech je jasné, že Barcelona nikdy nekupovala rozhodcov nikdy to ani nemala v úmysle. Absolútne nikdy,“ povedal Laporta. „Chcú nás kompromitovať a nie je to náhoda. Snažia sa zmeniť fakty a poškodiť imidž klubu a tiež môj. Prezidentovi La Ligy Javierovi Tebasovi ležíme v žalúdku, pretože sme nepodpísali kolektívnu dohodu ohľadom televíznych práv,“ dodal Laporta.

Šéf Barcelony ďalej uviedol, že má záujem o pokračovanie spolupráce s hlavným koučom Xavim Hernandezom, ktorého kontrakt vyprší v júni 2024. „Je to muž, ktorý nežiada šialené peniaze a rozumie finančnej situácii klubu. Určite sa budeme spolu rozprávať,“ uviedol Laporta.

Najkrajšie štadióny postavené v roku 2022 Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Portál stadiumdb.com vybral 36 štadiónov...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #la liga #španielska prokuratúra