Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezmocný katalánsky gigant: Barcelona nesmie registrovať ani kupovať hráčov

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona je síce na čele španielskej La Ligy s osembodovým náskokom pred Realom Madrid. Ale neustále sa borí s finančnými problémami, ktoré ho brzdia v budúcich plánoch.

02.03.2023 22:00
FC Barcelona Foto:
Vypadnutie z Ligy majstrov aj z Európskej ligy, finančné problémy aj podozrenia z korupcie. Na Barcelonu sa to valí z každej strany.
debata

Vlani v lete bolo vedenie Barcelony nútené požiadať hráčov prvého tímu o zníženie platov. Navyše sa dlhy snažili znížiť predajom domácich televíznych práv a vlastného mediálneho portfólia.

Nakoniec im tieto kroky pomohli zaregistrovať nové posily ako Roberta Lewandowského, Francka Kessieho, Andreasa Christensena, Raphingu a Julesa Kundeho za 153 miliónov eur.

Napriek všetkým opatreniam sú Katalánci aj naďalej v ťažkej situácii, nakoľko naďalej nedokážu dodržiavať finančné pravidlá La Ligy.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Kmotrík ml. je späť a nastal pohyb. Vysporiadal sa s Tomaschekom a Vittekom

Výkonný riaditeľ španielskej najvyššej súťaže Javier Tebas uviedol, že Barcelona nemôže v letnom prestupovom období získať žiadne nové posily, pokiaľ nepredá hráčov.

„K dnešnému dňu nemá Barcelona vo svojom rozpočte žiadny priestor, ktorý by mohla minúť v nadchádzajúcom prestupovom období,“ citoval The Sun slová Tebasa na summite FT Business of Football v Londýne.

Upresnil, že vedenie klubu bude môcť minúť na prípadný nákup posíl iba 40 percent zo sumy, ktorú získajú z predaja hráčov.

„Klub bol zapojený do pochybného správania, ktoré malo dopad na La Ligu – a podľa toho konáme. Rozhodli sme sa, že už nemôžu podpisovať ďalších hráčov,“ skonštatoval Tebas.

613949348 Čítajte viac Ronaldo si kúpil bleskurýchle auto od chorvátskeho boháča. Na svete je takých len desať

Potvrdil, že Barcelona musí znížiť svoje mzdové a prestupové náklady zo 650 miliónov eur za sezónu na 450 miliónov. „Musia znížiť investície do hráčov a my sme ich povzbudili, aby ich predávali. Pretože z každej sumy, ktorú získajú predajom, môžu na nákup minúť 40 percent.“

Katalánci musia dodržiavať platový strop stanovený La Ligou. No nedávno dostali pokutu 800-tisíc eur za porušenie pravidiel finančnej fair play. Sankcie sa týkali podpisov zmlúv s Dani Alvesom a Andreasom Christensenom ako aj predĺženia kontraktu s Ronaldom Araujom.

Najsexy futbalová brankárka sveta je z Mexika Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Na sociálnych sieťach má státisíce...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #finančné problémy #la liga #Javier Tebas