Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dusno po El Clásicu. Barcelona si nezaslúžila vyhrať, vravel Ancellotti. Xavi nazval hráča Realu hlupákom

V prvom semifinálovom zápase Španielskeho pohára boli v El Clásicu úspešnejší futbalisti Barcelony, ktorí si z ihriska Realu Madrid odniesli najtesnejšie víťazstvo 1:0.

03.03.2023 11:20
Španielsko Futbal pohár 1/2 Real Barcelona Foto: ,
Luka Modrič (vpredu) z Realu Madrid v súboji so Sergiom Busquetsom z Barcelony.
debata (1)

Jediný gól zápasu padol po nešťastnom teči brániaceho Edera Militaa v 26. minúte.

Vyhliadky Barcelony boli pred začiatkom duelu pomerne nepriaznivé. Minulý týždeň vypadli z Európskej ligy po prehre s Manchestrom United 1:2 a cez víkend ich prvýkrát v histórii zdolala v ligovom zápase Almeria 1:0.

V súboji na madridskom Santiago Bernabeu im tiež chýbala trojica kľúčových hráčov – najlepší strelec Robert Lewandowski, stredopoliar Pedri a krídelník Ousmane Dembele.

Naopak, 34-ročný stredopoliar Sergio Busquets absolvoval už svoj 46. duel v El Clásicu, čím vytvoril nový rekord a v štatistike predbehol Sergia Ramosa i Lionela Messiho.

Problémy „Blaugranas“ sa odrazili aj na štatistikách, domáci mali lepšie držanie lopty (65:35) a Barcelončanov prestrieľali 13:4, no na bránku nemeckého brankára Marca-Andreho ter Stegena nedokázali vystreliť ani raz.

„Bola to hra, akú sme si predstavovali, no nie s týmto výsledkom. Ale dáva nám to sebavedomie do druhého zápasu. Nenechali sme Barcelonu robiť to, čo chcela. To je pre nás dobré a na Camp Nou to len musíme zopakovať,“ uviedol po zápase tréner Realu Carlo Ancelotti.

Radosť FC Barcelona Čítajte aj Barcelona ovládla slávne El Clásico. Priblížila sa k postupu do finále pohára

Podľa neho si Barcelončania výhru nezaslúžili.

„Nie, to je jasné. Mali sme šance a myslím si, že to bol jeden z najlepších zápasov Madridu, čo sa týka pressingu. Ich spôsob hry bol trochu zvláštny, ale veľa sa naučili, v defenzíve je to veľmi solídny tím,“ citovala talianskeho kouča agentúra AFP.

Napriek sedembodovému náskoku Barcelony v španielskej La Lige viacerí pred štvrtkovým El Clásicom favorizovali Madrid. Výnimkou nebol ani tréner Kataláncov Xavi Hernández.

Achraf Hakimi, Hiba Abouková Čítajte aj Rozprávka o marockých Beckhamovcoch sa končí. Žena hviezdy PSG chce rozvod

„Dnes nad nami dominovali s loptou, ale v hre sú aj iné aspekty. Niekedy vás súper jednoducho núti k bráneniu. Je ťažké zobrať loptu Kroosovi či Modričovi, ale obrana je súčasťou hry,“ reagoval po víťazstve španielsky kouč.

Xavi dostal žltú kartu za hádku s obrancom Realu Danim Carvajalom. „Si hlupák, skutočný hlupák,“ adresoval mu tréner v nadstavenom čase duelu po tom, čo Carvajal narazil do 19-ročného hráča Barcelony Alejandra Baldeho. Tr=ner Barcelony sa však po záverečnom hvizde s Carvajalom objal.

Odvetný zápas je na programe 5. apríla v Barcelone.

Najkrajšie a najlepšie futbalistky planéty Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Presné strely, drsné sklzy. Najkrajšie...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico