Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokorí Messi Mbappého aj v ankete FIFA? Finálna nominácia je známa

Vo finálnej nominácii na cenu pre najlepšieho hráča roku 2022 podľa FIFA figurujú Argentínčan Lionel Messi a Francúzi Kylian Mbappé s Karimom Benzemom.

10.02.2023 22:12
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi a Kylian Mbappé počas finálového zápasu MS v Katare.
debata

Medzinárodná futbalová federácia oznámila menoslov v piatok.

Messi na MS v Katare ako kapitán priviedol Argentínu k finálovému triumfu nad Francúzskom 4:2 po jedenástkovom rozstrele. Duel sa skončil v riadnom hracom čase 2:2 a 3:3 po predĺžení.

Mbappé v ňom zaznamenal hetrik a premenil aj svoj pokus v rozstrele. V ňom uspel aj Messi, ktorý predtým strelil dva góly.

Lionel Messi Čítajte aj Messi sa rozhodol behať ešte menej ako zvyčajne. Je otravou pre superbohatý PSG

Dvojicu najlepších hráčov MS dopĺňa Benzema. Víťaz španielskej ligy i Ligy majstrov s Realom Madrid získal v uplynulej sezóne Zlatú loptu.

Tridsaťpäťročného kanoniera vyhlásili v oboch súťažiach za najlepšieho hráča a v oboch bol aj najlepší strelec (27 resp. 15 gólov). Benzema sa pre zranenie nedostal na MS do Kataru a 19. decembra oznámil koniec reprezentačnej kariéry.

Trojicu kandidátov na ocenenie vybrali tréneri, kapitáni a vybraní novinári zo všetkých 211 členských krajín FIFA ako aj fanúšikovia v internetovom hlasovaní.

V nominácii na najlepšiu futbalistku sú Beth Meadová z Anglicka, Alex Morganová z USA a Alexia Putellasová zo Španielska. Víťazov oboch kategórií vyhlásia 27. februára na galavečeri v Paríži.

Messi vyhral anketu šesťkrát, Mbappé a Benzema sa dostali do trojčlennej nominácie premiérovo. V uplynulých dvoch ročníkoch zvíťazil Poliak Robert Lewandowski. Informovala agentúra AP.

Lionel Messi Čítajte aj Mbappé v šlágri a proti Bayernu nenastúpi, a čo Messi? Parížania hlásia dobrú i zlú správu
Čo (ne)viete o Lionelovi Messim Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi to dokázal. Rovnako ako Diego...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Karim Benzema #Kylian Mbappé