Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi sa rozhodol behať ešte menej ako zvyčajne. Je otravou pre superbohatý PSG

Paríž St. Germain zhasol ako fakľa. Francúzi drvia Lionela Messiho. Tamojšie médiá píšu po prehre v osemfinále domáceho pohára o vážnej situácii. To sú len niektoré slová kritizujúce slávny tím po vypadnutí z Coupe de France s konkurenčným Marseille (1:2).

09.02.2023 13:30
Lionel Messi Foto:
Hviezdy Paríža - Lionel Messi a Neymar - v zápase proti Marseille.
debata (2)

Hráči PSG v stredu večer nečakane vypadli s večným rivalom. Góly Marseille strelili Alexis Sanchez z pokutového kopu v 31. minúte a krásnou strelou z diaľky Ruslan Malinovsky. Za PSG skóroval Sergio Ramos.

Francúzske médiá PSG ostro kritizujú. Denník L'Equipe píše o vážnej situácii, veď porážka prišla po nepresvedčivom začiatku ročníka v Ligue 1. Tlač uvádza, že Parížania boli unavení, takticky zmätení a absolútne neúčinní.

Päť dní pred zápasom proti Bayernu Mníchov v Lige majstrov sa vraj môžu báť, dodávajú novinári.

„PSG sa dusilo a padlo. Týždeň pred zápasom s Bayernom sme čakali, čoho je tento tím skutočne schopný. Videli sme slabiny, chyby a predovšetkým úplne dezorganizované mužstvo. To všetko tu je od začiatku ročníka, no v marseillskej klasike sa to akoby zdupľovalo. Tím prehral na Velodrome prvýkrát od novembra 2011,“ pridal sa s kritikou aj Le Parisien.

Veľa výčitiek padlo na hlavu Lea Messiho, najväčšiu hviezdu tímu. V zápase nemal ani jednu strelu na bránku a vôbec – bol úplne neviditeľný. Argentínčan od svojho príchodu do Paríža dvakrát po sebe vypadol v osemfinále Coupe de France. Paradoxne, tento tím bol predtým v siedmich finále za sebou a až šesť z nich vyhral.

Igor Žofčák Čítajte viac Keď sa chlapcov pýtam, čo chcú, každý povie auto. Pritom si nevedia odložiť dve stovky mesačne, vraví ligová legenda

„Neymar sa snažil zápas zachrániť, trafil žrď a pridal aj asistenciu. Bol však príliš osamelý, pretože jeho kamarát Messi sa rozhodol behať ešte menej ako zvyčajne, čo je dosť znepokojujúce. Jeho nedostatok intenzity a defenzívnej podpory v zápase takéhoto formátu je skutočnou otravou pre jeho vlastný tím.“

Ozvali sa aj bývalí hráči. „Bez Kyliana Mbappého (nehral pre zranenie, pozn. red.) nie je rozdiel medzi PSG a súpermi,“ hovorí napríklad Laurent Fournier.

PSG má stále šancu vyhrať dve trofeje – francúzsku ligu i Ligu majstrov. V domácej súťaži vedie po 22 kolách s 54 bodmi. Má ich o osem viac ako Olympique Marseille a Lens.

V Lige majstrov to však bude oveľa ťažšie, pretože v osemfinále čaká PSG šláger s jedným z favoritov súťaže – Bayernom Mníchov.

Od špekulácií po odchod: sága Milana Škriniara Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Z Milána do Paríža. Toto je niekoľkoročná sága...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi