Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SFZ zisťoval informácie o Weissovej afére, žiada od neho vysvetlenie

Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss bude musieť členom disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) dať vysvetlenie k medializovanej udalosti, ktorá sa udiala v bratislavskom podniku KusKus začiatkom tohto kalendárneho roka. Informuje o tom oficiálna internetová stránka SFZ v novej úradnej správe.

16.01.2015 13:52
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata

„Na základe vlastných zistení a na základe informácií z masovo-komunikačných prostriedkov DK SFZ žiada futbalového reprezentanta p. Vladimíra Weissa ml. o podrobné písomné stanovisko k udalostiam počas incidentu dňa 3. 1. 2015 v bratislavskom zariadení rýchleho občerstvenia, podľa článku 8/1a disciplinárneho poriadku do 31. januára 2015,“ uvádza sa v úradnej správe, zverejnenej na webe SFZ.

Ako je známe, pri incidente v spomenutom bratislavskom zariadení rýchleho občerstvenia museli spevákovi Pavlovi Remiášovi po hodení stoličkou do hlavy zašiť tržnú ranu na čele. V tom čase bol v podniku KusKus aj spomenutý 25-ročný futbalista katarského klubu Lekhwiya SC Vladimír Weiss ml.

Spolu s kamarátmi sa mal Weiss ml. v ranných hodinách v bratislavskom zariadení rýchleho občerstvenia správať drzo k iným čakajúcim zákazníkom, vznikla z toho bitka, Weiss junior mal byť podľa stanoviska podniku KusKus agresívny k privolaným policajtom a spôsobiť v reštaurácii materiálne škody. Samotný futbalista to v stanovisku dementoval:

„Vzhľadom na pokračujúci záujem novinárov o incident v centre Bratislavy by som chcel reagovať a z mojej strany uzatvoriť túto, pravdepodobne pre všetkých, nepríjemnú tému. Nechcem sa vracať k samotným udalostiam, keďže som presvedčený, že polícia ich čo najpodrobnejšie vyšetrí. Chcem len zdôrazniť, a dúfam, že aj z doterajších zistení – vrátane videa – je dostatočne preukázané, že na samotnom incidente, ani na následnej potýčke som sa nijako nepodieľal. Zopakujem len to, čo som povedal zasahujúcim príslušníkom polície. Keďže som sedel v inej časti podniku, nevidel som, kto incident vyvolal a následne z podniku odišiel.“

Weiss ml. prostredníctvom Twitteru označil hudobníka za „feťáka, ktorý si chce cez neho predať cédečká“. Podľa Remiáša však stoličku nehodil Weiss. Útočníka, ktorý ušiel, hudobník nespoznal.

„Čo sa týka mojej reakcie na Twitteri – konal som pod vplyvom negatívnych emócií, keďže som bol obviňovaný z činov, s ktorými som nemal nič spoločné. Reagoval som skratovo a s odstupom času si čoraz viac uvedomujem, že som urobil chybu. Vôbec ma neteší, že som sa dostal do takejto pozornosti verejnosti. Je mi to ľúto a urobím všetko, čo sa bude dať, aby sa moje meno v médiách preberalo výlučne po športovej stránke a aby sa neopakovala situácia z posledných dní. Všetkým, ktorých som sa moje vyjadrenie dotklo, sa ospravedlňujem. Želám ľuďom, ktorí boli zranení, rýchle uzdravenie,“ uviedol Vladimír Weiss ml. na jeho facebookovej prezentácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml.