Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Trénuje na Tehelnom poli sám ako prst. Rodriguesa zrejme vyradil Weiss z kádra, Kmotrík mlčí

Futbalisti Slovana Bratislava môžu už zajtra potvrdiť zisk šiesteho titulu v rade. V prípade víťazstva však budú musieť čakať do soboty. Majster bude takmer istý, ak Trnava nebude bodovať v Ružomberku. Ale čisto teoreticky by oň mohli belasí ešte stále prísť.

04.04.2024 12:33 , aktualizované: 13:05
Gerson Rodrigues Foto: ,
Útočník Slovana Gerson Rodrigues.
debata (6)

Šesť kôl pred koncom súťaže by mali 18-bodový náskok. Aktuálne majú lepšie vzájomné zápasy s trnavským Spartakom (2:1).

Pravda, obaja súperi sa stretnú ešte raz a Trnavčania môžu túto bilanciu vyrovnať. Ak by chceli vyfúknuť slovanistom titul, museli by všetky zostávajúce zápasy vyhrať a obhajca titulu vo všetkých podľahnúť.

Trnava je stále jediným tímom, ktorý v nadstavbe súťaže vyhral všetky tri stretnutia a ani v jednom neinkasoval. K tejto bilancii pridal v stredu ešte aj víťazstvo v prvom semifinále Slovenského pohára s Podbrezovou­ (1:0).

Žilinčanom sa v nadstavbe príliš nedarí, v dvoch predchádzajúcich zápasoch podľahli a uvoľnili druhé miesto v tabuľke. Vystriedali ich na ňom práve Trnavčania. Teraz by v prípade prehry mohli prísť aj o bronzovú priečku.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzonu nezaujíma, ako dlho ste v lietadle. Mal by Makovi hneď zavolať, inak sa mu kabína Slovenska rozpadne

„Myslím si, že Slovan vie o našich kvalitách. Nebude to jednoduchý zápas, lebo hráme s najlepším tímom na Slovensku. Musíme podať náš najlepší výkon a siahnuť si na dno svojich síl, aby sme boli úspešní,“ zdôraznil na klubovom webe mladý Žilinčan Mário Sauer.

Žilina v tejto sezóne vo všetkých troch súbojoch Slovanu podľahla (raz v Slovenskom pohári) a nestrelila mu ani gól. Naposledy ju slovanisti školili na jej pôde, vyhrali 4:0. „Minimálne z tohto zápasu sa musíme poučiť a neopakovať chyby,“ dodal Sauer.

Do Bratislavy sa vrátil stratený luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues, ale trénoval len individuálne a Slovan sa k jeho kauze zatiaľ nevyjadril. Mužstvo sa v Žiline zaobíde aj bez neho.

Zaujímavosťou je, že všetkých päť predchádzajúcich titulov spečatilo na súperovom ihrisku. Z toho dva razy práve v Žiline.

Adriano Čítajte viac Bol jedným z najlepších útočníkov na svete. Hviezdneho Brazílčana natočili opitého na trhu

Keď získalo prvý titul v tejto aktuálnej sérii, zdolalo MŠK (3:0), rozhodlo sa šesť kôl pred koncom súťaže. O rok neskôr zvíťazilo opäť v Žiline (3:2) a titul získalo tri kolá pred koncom.

Vyradil ho Weiss z kádra?

Po ligovej výhre 2:1 nad Podbrezovou v kádri majstra nefiguroval Gerson Rodrigues. Luxemburčan sa nevrátil z reprezentačného zrazu po dueloch s Gruzínskom a Kazachstanom.

„Nemali sme tu Rodriguesa, neprišiel z reprezentačného zrazu. Musíme to riešiť, ja aj klub. Sú to disciplinárne veci a to sa nedá, nemôžem uhnúť doľava-doprava. Pre mňa je prvoradé mužstvo. To je všetko, čo viem,“ povedal po minulotýždňovom zápase tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Pripustil, že netuší, kde sa 28-ročný ofenzívny univerzál nachádza. Prípadný postih bude vedenie klubu riešiť aj na najvyšších pozíciách.

„Sú to interné záležitosti klubu a interne si túto situáciu vyriešime. Viac k tomu nemám momentálne čo povedať,“ povedal Ivan Kmotrík mladší pre sport24.sk.

831579021 Čítajte viac Škriniar s PSG ide do finále Francúzskeho pohára. Postup zariadil Mbappé, hoci nepremenil penaltu

Práve spomínaný portál prišiel s informáciou, že sa 59-ročný kouč Weiss s najnovšou posilou nemaznal a preradil ju do B-tímu.

Faktom je, že Rodrigues chýbal na stredajšom tréningu pred zápasom so Žilinou, nie je na zápasovej súpiske a na sociálnych sieťach pochválil videom z telocvične na Tehelnom poli.

Dnes Rodrigues absolvoval individuálny tréning na Tehelnom poli, pozrite si video.

Video

Opletačky so zákonom

Extravagatný a problémový Luxemburčan s portugalskými koreňmi sa počas reprezentačnej prestávky zúčastnil procesu a koncom marca si vypočul verdikt súdu v Luxemburgu.

Dostal podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1500 eur. Súd uznal Rodriguesa za vinného z troch násilných činov.

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1500 eur musí 28-ročný hráč zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3700 eur.

rodrigues Čítajte viac Luxemburský súd rozhodol o útočníkovi Slovana: Rodrigues spoznal svoj trest

V najbližších dňoch sa má rozhodnúť o jeho budúcnosti v „belasom“ drese. Situácia je zamotaná, nakoľko terajšie hosťovanie v Slovane trvá do konca kalendárneho roka 2024.

Zároveň ukrajinský klub Dynamo Kyjev nemá záujem ho predčasne ukončiť. Belasí majú opciu, aby Rodriguesa priviedli natrvalo.

„Gerson má veľkú kvalitu, je hotový futbalista. Určite, má nálepku experta, tá jeho genéza to ukazuje. Ale dobre som sa s ním porozprával a určili sme si pravidlá hry, ktoré, verím, že budú fungovať.

Pokiaľ bude dodržiavať naše mantinely, bude platným hráčom. Títo experti milujú hru. Pokiaľ bude disciplinovaný, bude veľkým prínosom. Verím, že to tak bude," vyhlásil Weiss.

Ako naloží s problémovou hviezdou?

Hodnotenie Slovákov v stretnutí proti Nórsku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalistov reprezentácie sme hodnotili...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Gerson Rodrigues