Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úvod jari bude v znamení bojov o elitnú šestku, šancu má až osem tímov. Polievka sa prestupu v zime nedočkal

Úvod jarnej časti futbalovej Niké ligy bude v znamení boja o postup do skupiny o titul. Miesto v nej má isté iba úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava.

08.02.2024 13:52
Róbert Polievka Foto: ,
Róbert Polievka v drese Banskej Bystrice.
debata

Až štyri tímy, na 4. – 7. priečke, majú zhodne po 29 bodov a na účasť medzi šiestimi najlepšími „poškuľujú“ aj Ružomberok a Skalica na ôsmom, resp. deviatom mieste. O zložení majstrovskej skupiny rozhodnú nadchádzajúce štyri kolá.

Slovan sa po ôsmich rokoch rozlúčil so srbským útočníkom Aleksandarom Čavričom, ktorý zamieril do japonského klubu Kašima Antlers. Na hrote ho má nahradiť luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues.

Okrem neho po štyroch rokoch skončil na Tehelnom poli brazílsky obranca Lucas Lovat, ktorého angažoval ruský Achmat Groznyj. Klub už nepočíta so službami Nigérijčana Ucheho Agba a hosťovanie sa skončilo Malikovi Abubukarimu. Okrem Rodriguesa posilnil Slovan už iba grécky obranca Spyros Risvanis.

Moha Čítajte viac Do Košíc vraj prichádza talentovaný, no problémový futbalista. Kedysi odišiel zo Slovana na dovolenku a viac sa nevrátil

Elitnú šestku má už takmer istú MŠK Žilina aj FC Spartak Trnava. „Šošoni“ sa budú môcť hneď po úvodnom stretnutí jari dotiahnuť na lídra, keďže ich čaká domáci duel s „belasými“.

"Nič sa na našich ambíciách nemení. Radi by sme sa pohybovali na pozíciách, ktoré sme si vybojovali na jeseň. To nám zaručí európsku miestenku, kam by sme sa po roku znova radi pozreli.

Každý zápas je teda pre nás dôležitý. Veríme, že čím skôr sa kvalifikujeme do hornej šestky a zbytočne si nebudeme vytvárať tlak," uviedol pred začiatkom jarnej časti športový manažér Žiliny Karol Belaník.

SR Bratislava Futbal FL 3. kolo Michalovce Slovan BAX Čítajte viac Konečne, vydýchli si fanúšikovia Slovana. Belasých opúšťa hráč, ktorý bral kráľovský plat a dostal padáka od Weissa

Boj o prvú šestku sľubuje zaujímavú zápletku a štvrtá Banská Bystrica vyslala jasný signál o svojich ambíciách udržaním najlepšieho strelca jarnej časti Róberta Polievku.

Slovenský reprezentant po jeseni avizoval, že počas zimnej prestávky prestúpi do lepšej zahraničnej ligy. Dostal viacero ponúk, no žiadna z nich sa nedotiahla do reálnej kontúry. Zmluvu pod Urpínom má platnú až do 30. júna 2025.

"Robo nikam neprestupuje. Je to veľmi dobrá správa nielen pre klub, ale aj fanúšikov a pre celú futbalovú obec. Prajeme Robovi z celého srdca, aby sa dostal do zahraničia, aby zbieral skúsenosti, o to nám všetkým ide, ale v tomto čase to ešte nedozrelo do štádia, aby sa dal prestup zrealizovať.

426289773 17991036698608057 4455188288281487560 n Čítajte viac Senzácia na vypredanom Štadióne pod Dubňom! Žilinskú cestu Ligou majstrov nezastavil ani nemecký gigant

Sme veľmi radi, že Robo zostáva," uviedol v pondelok pre TASR Jozef Mores, športový riaditeľ MFK Dukla Banská Bystrica.

S priebežným postavením v tabuľke nie sú spokojní v Ružomberku a v jarnej časti by ho radi vylepšili. „Ruža“ absolvovala vydarenú prípravu, súčasťou ktorej bolo aj týždňové sústredenie v Turecku.

„Kvitujem, že sme na niekoľko dní mohli naše zimné podmienky zameniť za perfektné trávnaté ihriská v Turecku. To, ako sme pripravení, však ukáže až prvý majstrovský zápas v sobotu proti Trnave a následne aj celá jarná časť,“ poznamenal tréner Ondřej Smetana.

Na boje v skupine o udržanie sa musí pripraviť posledný ViOn Zlaté Moravce, ktorý na jeseň ani raz nevyhral a nazbieral iba štyri body.

Slovensko - Island 16 Čítajte viac Calzona: Zdolať hokejistov je veľká vec. Boženík bol sklamaný, v Taliansku stále počuť meno Suslov

O dva viac majú predposlední Michalovčania a osembodový náskok pred posledným tímom tabuľky majú desiate Košice, ktoré rovnako s určitosťou čakajú záchranárske práce.

Jarná časť Niké ligy ponúkne celkovo 84 zápasov v základnej časti a nadstavbe. Záverečné 32. kolo, resp. 10. kolo nadstavby, je na programe 18. mája.

Po ňom nasledujú ešte baráž o udržanie sa v Niké lige či potenciálne aj play off o Európsku konferenčnú ligu.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Róbert Polievka #Niké liga