Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký prestup slovenského univerzála? Prirovnávajú ho k hviezde Liverpoolu, záujemcovi doslova vybuchli dáta

Na slovenskom prestupovom trhu sa čoraz viac skloňuje meno Matúš Kmeť. Podľa agenta zaujali jeho skvelé jesenné štatistiky viacero európskych klubov.

17.01.2024 08:00
bnmv Foto:
Sprava Aleksandar Čavrič (Slovan), Matúš Kmeť a Hilary Gong (obaja Trenčín).
debata

Trenčianska opora, ktorá zvládne pozície pravého krídla či ofenzívneho záložníka, veľmi zaujala zástupcov holandského klubu Feyenoord Rotterdam, v ktorom už pôsobí slovenské duo Dávid Hancko a Leo Sauer.

„Mal som telefonát so skautom Feyenoordu aj samotným hráčom. Holanďania ho sledujú, lebo im doslova vybuchli zápasové dáta a chceli si ich overiť,“ uviedol Kmeťov agent Richard Čech pre Tvnoviny.sk.

Kmeťa na internetových fórach prirovnávajú k Trentovi Alexandrovi-Arnoldovi z Liverpoolu. Po jesennej časti má parádne čísla v úspešnosti prihrávok aj pri iných dôležitých parametroch. Podľa agenta je okrem holandského giganta záujem aj v iných európskych kluboch.

Dávid Hancko Čítajte viac Agent reprezentanta Hancka potvrdil Paríž aj Liverpool: Zisťujú, aká je Dávidova situácia

„Sme nohami na zemi, nejdeme sa z toho zblázniť. Našim cieľom je športový rast hráča, klub budeme vyberať opatrne, bez ohľadu na peniaze,“ tvrdí agent.

Jedným z klubov, ktoré majú o Slováka záujem, má byť aj nemecké druholigové Schalke. "Vedenie Trenčína nám potvrdilo, že sa na Matúša boli osobne pozrieť ľudia z Nemecka.

Samotné Schalke nám povedalo, že ho majú na svojom zozname veľmi vysoko. Feyenoord aj Schalke ho však zatiaľ len sledujú," povedal Čech s tým, že o nateraz sa dá reálne hovoriť iba o tejto dvojici klubov. Konkrétna ponuka zatiaľ neprišla ani od jedného celku.

Róbert Polievka Čítajte viac Slovan stratil záujem o slovenského reprezentanta. Kmotrík ml.: Polievka nemal nahradiť Čavriča

Agent si vie predstaviť, že ako medzistanica pred veľkým prestupom do zahraničia by mohol poslúžiť aj bratislavský Slovan.

„Vieme si predstaviť aj tento scenár, no u Matúša by najviac zavážilo, keby Slovan navrhol nejaký konkrétny projekt. Iste by sme o tom minimálne diskutovali,“ podčiarkol na záver Čech.

Osvedčení hráči, ktorým sa v lete skončí zmluva Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Mnohým skúseným hráčom v lete vyprší zmluva. To...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #prestup #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko #Trent Alexander-Arnold #Matúš Kmeť