Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanov trápi pohroma na kľúčovom poste. Je to náročná situácia, priznáva vedenie klubu. Skúškou bude súboj s lídrom

Nováčik Niké ligy má za sebou turbulentný vstup do najvyššej súťaže. Futbalisti FC Košice sú aktuálne so siedmimi bodmi na desiatom mieste. Vedenie klubu však nepotešilo zranenie poslednej posily Dominika Kružliaka, ktorý sa po zápase s Ružomberkom musí podrobiť operácii kľúčnej kosti.

21.09.2023 06:15 , aktualizované: 08:41
MFK Košice - Zlaté Moravce Foto: ,
Obranca Košíc Ján Krivák (Košice) je jedným z maródov v košickom tíme.
debata

Generálny manažér košického tímu Pavol Turczyk hodnotí výkony tímu v úvode sezóny a reaguje na výpadok skúsených opôr na kľúčovom poste.

Po zranení obrancu Jána Kriváka, ktorý si roztrhol väz v kolene, ste angažovali Dominika Kružliaka. Ten sa zranil vo svojom prvom zápase v košickom drese a tímu bude chýbať tri mesiace. Ako to vnímate?

Dominik sa zranil veľmi nešťastne. Pri jednom súboji spadol a vyskočilo mu rameno. Čaká ho operácia. Je to pre nás veľká rana, pretože mal byť náhradou práve za Kriváka, ktorý sa zranil začiatkom septembra.

Prišli sme o dvoch stopérov zo základu a bude veľmi náročné ich nahradiť. Verím, že chlapci, ktorí sú v tíme, to dokážu a obaja sa vrátia do zostavy po rýchlej rekonvalescencii.

Dostavba Košickej futbalovej arény
Video

Dostanú pri ich absencii príležitosť aj mladší hráči?

Myslím si, že áno. Ako alternatívy sa núkajú Jakub Jakubko či Michal Jonec. Na tomto poste vedia zahrať aj Lukáš Greššák alebo Kristi Qose. Možností je tam viacero a je len na trénerovi, ako sa rozhodne. Pozitívom je, že ostatní hráči sú zdravotne v poriadku.

Erik Pačinda a Žan Medved majú drobné zranenia, nemali by byť vážne. Na druhej strane je pravda, že sme sa v prvých kolách zohrávali, keďže prišlo osem nových hráčov. Zranili sa nám síce dvaja kľúčoví stopéri, ale myslím si, že sa s tým vyrovnáme. Teraz majú ideálnu šancu ukázať sa hráči, ktorí nemali na začiatku toľko príležitostí.

Kruzliak Čítajte viac Kružliak o bizarnom konci v Grécku: Som rád, že som odtiaľ preč. Ponuku mal aj zo Slovana, no vybral si Košice

Ako hodnotíte výkony tímu v úvode sezóny a aktuálne desiate miesto?

Nemali sme pred začiatkom sezóny veľké očakávania. Vedeli sme, že máme mimoriadne náročný žreb. Až na zápas v Dunajskej Strede sme boli spokojní s herným prejavom i výkonom mužstva. V Dunajskej nám to jednoducho nevyšlo herne ani výsledkovo.

Doma sme síce so Žilinou prehrali, ale zápas mal vysoké parametre. Robili sme však školácke chyby, ktoré súper využil. Ak by sme premenili šance, mohli sme vývoj zvrátiť.

Potom prišli víťazstvá s Michalovcami a so Zlatými Moravcami. Získalo vďaka nim mužstvo sebavedomie?

Tieto výhry boli veľmi dôležité. Sú to naši tabuľkoví susedia a vďaka tomu sme sa od nich odpútali. Máme náskok šiestich bodov a ukázalo sa, aké podstatné bolo ich zvládnuť. Prejavila sa v nich kvalita kádra.

posily klubov nike ligy Čítajte viac Nielen Spartak. Posily získali aj DAC, Košice či Ružomberok. Sú medzi nimi aj reprezentanti

Dobrú formu sme mohli potvrdiť aj v poslednom dueli v Ružomberku, ale nevyužili sme šance. Minimálne na bod sme tam siahali. Najväčšia čierna škvrna je, že sme prišli okrem Kružliaka aj o vylúčeného Faška a zranenie si privodil Medved.

V pohári ste si pripísali povinné víťazstvo proti Kežmarku. Bolo pre vás špecifické nastúpiť do zápasu ako jasný favorit?

Pohárové zápasy sú v tomto smere výnimočné. Hrá sa na dedinách aj v menších mestách a má to zvláštny náboj. Našou úlohou bolo postúpiť, ale nie vždy je to jednoduché. Pokiaľ mužstvo nedá rýchlo gól, súper žije a ide na sto percent.

Zápas v Kežmarku sa hral vo výbornej atmosfére. Verím, že sme tam získali nových fanúšikov, pretože aj o tom by to malo byť. V ďalšom kole nás čaká opäť tím spod Tatier. Verím, že opäť uspejeme a odohráme kvalitný zápas.

Spomínate fanúšikov. Ako ste zatiaľ spokojný s návštevnosťou na domácich zápasoch?

Bolo jasné, že úvodný zápas so Slovanom bude vypredaný. Aj na Žilinu prišlo vyše 4 a pol tisíc divákov. Zápas so Zlatými Moravcami ovplyvnila zmena termínu. Začiatok sme posunuli kvôli hokeju a napriek tomu prišlo vyše dvetisíc ľudí. Teraz nás čaká líder z Trenčína a sám som zvedavý, koľko ľudí príde.

SR Bratislava šport futbal EKL Slovan Klaksvík BAX Čítajte viac Weiss: Treba povzbudzovať, aj keď sa prehrá. Tréner Slovana verí vo víťaznú sériu

Opäť sa hrá v piatok a v skoršom čase. Pre fanúšika je to asi trochu zvláštne, že hrací čas nie je jednotný a často sa mení. Všetko však závisí od našej hry a výsledkov. Ak to bude dobré, fanúšikovia si cestu na štadión nájdu. Zatiaľ ale musia byť spokojní s hrou i atmosférou na novom štadióne. Tím stále budujeme a potrebujeme čas.

Zápas proti rozbehnutému Trenčínu výrazne preverí kvalitu tímu. Bude dôležité dať si pozor najmä na jeho ofenzívnu silu?

Trenčín je podľa mňa veľmi prekvapujúco na prvom mieste. Treba však uznať, že zápasy mu najmä z hľadiska výsledkov vyšli a právom sú na čele. Verím, že to bude kvalitný zápas a hoci je súper favoritom, podarí sa nám ich prekvapiť a zvíťazíme.

Tréner sa musí popasovať so zostavou a absenciami. Bude na ňom, aby vybral správnych hráčov. Tí musia zabojovať o to, aby body zostali doma. Trenčín nie je Slovan, DAC ani Trnava, ale kvalitu rozhodne má. Očakávam, že to bude náročný zápas.

Šláger Košice - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Košíc pred zápasom so Slovanom.
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Košice #Pavol Turczyk